Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.01.18. 10:30 emmausz

Ami van

Újra nekiveselkedtem a zenélésnek. A billentyűsömbe dugott fülhallgatón keresztül kapom a hangot, sztereóban, élvezhető módon. Senkit nem zavarok a muzsikálással, magam meg jót szórakozom a zenék felidézésével.
Tegnap eléggé felzaklatott a szózat játék. A nyolcadik sorban arra fanyalodtam minden meggyőződés nélkül, hogy leírjam: ÚSZÓTŰ. Az összetett szó meglehetősen képzavar jellegű.
De nyert!!!
Ez a megoldás.
Csakhogy.
Soha életemben nem hallottam még ezt a szót.
Előkaptam az értelmező szótárt.
Nem ismeri.
Utóbb a google-t hívtam segítségül.
Kiderült, hogy a szó tényleg létezik, de csak a műszaki irodalom ismeri. Az úszótű a karburátor alkatrésze.
Lehet, hogy nem kellene froclizni lehetetlenségekkel a nagyérdeműt.
Nehogy már egy átlagos tudású embernek minden nyakatekert marhasággal tisztában kelljen lennie, különben megbukik, amennyiben a sikeres napok számlálása kezdődik elölről.
***
Ma olyan szürkeség fogad, hogy valami élénk színű fotót is meg kell jelenítenem, hogy ellensúlyozza a környezet színtelenségét.
***
Van egy közös blog. Az év elején endesen évértékelő a téma. Én meg rendre kihagyom. Mivel csaknem minden nap írok, újat nem mondana a beszámoló. Azt kellene csak megnéznem, hogy hány napon nem írtam, és miért.  Ami pedig az évet illeti: SUTTY … elsuhant villámsebesen, mint a csiga a nyugdíjasok csigagyűjtő versenyén. (Emlékeztetőül: Egyik nyugdíjas egy csigát se gyűjtött. Kérdésre, hogy miért nem szedett fel néhányat, azt válaszolta: Mire én lehajoltam, a csigák sutty, mind elillantak elszaladtak, kereket oldottak.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2118305723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása