Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • Utolsó 20

2024.03.27. 12:00 emmausz

Adjatok!

Annak idején Karinthy vezette be a halandzsát. Alighanem magát a szót is ő találta ki. A lényeg, hogy a beszédre hajazó ámde teljesen összefüggéstelen és értelmetlen szavakat vágjanak egymáshoz a halandzsások, vagy olykor nem egymáshoz, hanem idegen harmadik személyhez. Ilyesféléket mondta: Kiszera méra bávatag hidarány egami. Aki nem volt beavatva az igen meglepődött, amikor a halandzsa egyszerre csak érthetővé vált. Elképedt a beavatatlan, mert egyszer csak azt hallja: Nahát, akkor szurkolja le!
De hát mit?
Amit ígért, a húsz pengőt.
Ha elég gazdag volt és elég határozatlan, akkor le is szurkolta, csakhogy szabaduljon.
Nem ilyen, de egy kicsit talán mégis a különféle megkeresések, amelyek rendre egy kérő levéllel párosulnak, amelyben meghatározzák nemes céljukat, és kérik a támogatást.
Az szja 1%-át, mert az nekem semmibe nem kerül.
A mellékelt csekk kitöltését lehetőleg sok számjegyből álló összegre.
Az egyesületek, intézmények önzetlen támogatását.
Egyszeri támogatást.
Havi fix összeg megajánlását.
Negyedévenkénti hozzájárulást.  
A megkeresések ömlenek az internetről, a levélszekrénybe érkezett levelekből, a személyes megkeresések alkalmával.
A megkeresők céljai általában megfelelnek az értékrendemnek, és számuk inkább növekedő, mintsem csökkenő.   
Hogy hánynak adok, hánynak nem, rajtam áll.
Ha adok, a feleslegesből adok, nem a megélhetésemet teszem kockára.  
De hát mégis.
Valahol csak álljt kell mondanom.
Apropó.
Valahol olvastam egy papról, aki saját jó céljára gyűjtötte a pénzt. De megkereste egy ínséges, akinek azonnal a markába tette az összegyűjtött összeget. Egy nála járt vendég rácsodálkozott az önként vállalt kiszolgáltatottságon. Kérdésére a pap elmondta, hogy ez rendes gyakorlata. A vendég még lejegyezte, hogy másnap a pap valahonnan újra a kezében tartotta a korábban elosztott pénzt.
Ilyen is van.
Nagy hit kell hozzá és nagy gondviselésre való hagyatkozás.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3218364871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása