Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.07.09. 10:19 emmausz

Beer Miklós: Örömet hozzak, hol gond tanyázik

Gondolatok a kötetből:
- Úgy élj, ahogy gondolkodsz, mert különben úgy fogsz gondolkozni, ahogy élsz.
- Nem Isten lesújtó karjától kellene óvni magunkat, hanem attól, hogy szembe forduljunk az akaratával.
- Nincs megparancsolva, hogy vasárnap vásárolni kell.
- Jézus békéje az ajándékozás békéjét jelenti.
- Ha megköszönjük mindennapi ételünket, az otthonunkat, a családunkat, ha tudunk örülni egy út szélén nyíló virágnak, akkor Jézus békéjével lelkünkben, aggodalmaskodás nélkül élhetjük az egész életünket.
- A református esketésen ez hangzik el:  Hozzá hű leszek, vele megelégszem, vele szentül élek, vele tűrök, vele szenvedek.
- Egy férfi vallomása: Az egyetemen ismertem meg Klárit, aki vallásos volt, nem úgy mint én. Egyik találkozásunk vasárnapra esett, a lány mondta is: Ő most misére megy. Bosszantott a helyzet – így a férfi. Ahelyett, hogy velem lenne templomba megy. Végül aztán azt mondtam magamnak: akármilyen hülye hely is, legalább addig is mellette ülhetek. Klári hitelessége folytán utóbb kezdett hinni Istenben.
- Mindig mosolygok, amirkor a szentleckét hallva a férfiak bökdösik feleségüket a szentmisén: Asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek… Pedig később… Pál értelmezi a mondottakat.
- Mindenki tudja, mit ünneplünk karácsonykor és húsvétkor, még akkor is, ha gyakorlatban előbbi a vásárlási őrületet, utóbbi pedig a wellness-hétvégét jelenti a legtöbb embernek.
***
Egy-két kedves epizód a végére:
- A kóspallagi plébános jogsi szerzés előtt állt. Beültek Beer M. Trabantjába. A plébános a volánhoz. A motoros rendőr lemeszelte őket. MAGÁNAK NINCS JOGOSÍVÁNYA! HOGY KÉPZELI EZT? ÉS MAGA MEG KICSODA, TALÁN OKTATÓ? SOKBA FOG EZ KERÜLNI MAGUKNAK!
Megelőzendő a bajt, visszamentünk a szobi rendőrkapitányságra, és megvallottuk bűneinket. Ott aztán nagyot nevettek rajtunk. A letkési rendőr állította meg magukat? Jó fiú akar lenni, mert most bukott le orvvadászattal – mondták mosolyogva. Végül megúsztuk az ügyet egy jelképes figyelmeztetéssel.
- …amikor szánkózni vittem a gyerekeket Pilismaróton, nyolc-tíz szánkót is a Trabant mögé kötöttem, úgy húztam őket. S nem pörgött ki a kerék? Ha nem olvassa rendőr a könyvet, elárulom, hogy nem, mert két nagyobb fiút a motorháztetőre ültettem…

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3818443295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása