Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.09.07. 11:26 emmausz

Választások egykor és ma

Négynapos hallgatásom oka egy rövid zamárdibeli tartózkodás volt. Ott a kezembe került Grősz József érsek naplója. Csaknem végigolvastam a testes kötetet. Mivel erősen vajúdó kor történéseit vetette papírra, felfigyeltam arra, hogy a történelem ismételi önmagát. Ami gazemberség akkor volt az van ma is.
Idézem a kötetet:
1945. november 15. Hosszú vajúdás után ma megszületett az új kormány. A Kisgazdapárt 60%-os többsége ellenére a miniszteri tárcáknak csak 50%-át kapta, de a leglehetetlenebb minisztériumokat (pénzügy, földművelésügy, közellátás) a nyakába varrták. Ellenben a Belügyminisztériumot a kommunisták, az Igazságügyminisztériumot a szociáldemokraták csípték el. Úgy látszik, sok volt az eszkimó. Hogy ezeket kielégíthessék, egy sereg új minisztériumot kreáltak maguknak a hazáért önzetlenül szavaló, de nem dolgozó vezérek. A Kereskedelem- és Közlekedésügyi Minisztériumból kettőt csináltak, felállítottak egy tájékoztatásügyi minisztériumot és megszerveztek három tárca nélküli államminisztériumot. A 10 vármegyére összezsugorodott országnak imigyen 18 minisztere van… Tessék ehhez hozzávenni a politikai és adminisztratív államtitkárok seregét! Ez a kezdete annak a „kiadáscsökkentésnek”, amelyet a függetlenségi front a választások előtt olyan nagyhangúan meghirdetett! …jól fogunk kinézni. A derék elvtársak a választás előtt nagy dörgedelmeket írtak a pazarlásról, amely egyebek mellett abban is megnyilvánul, hogy míg a Felvidékkel megnagyobbodott országban 116 OOO köztisztviselő volt, ma 175 OOO van, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy most legalább 5 teljesen felesleges minisztériumot létesítsenek, és ezek révén pártvezéreiket (Rákosi, Szakasits) a lerongyolódott országgal tartassák el. A párttitkárok és egyéb érdemes férfiak mint nemzetgyűlési képviselők, részben pedig mint közfunkcionáriusok (államtitkárok, min. osztályfőnökök, min. tanácsosok, főispánok, alispánok, polgármesterek) szintén az ország terhére éldegélnek. Hát nem gyönyörű ez a magyar demokrácia? De csak merjen valaki erről vakkantani! Majd elbánnak a reakcióval, amely ellen az új kormány máris meghirdette a kíméletlen harcot! A lakosság jóérzésű része elkeseredett, a csirkefogók ujjonganak.
Igazuk lett: az ország ellenük szavazott, de a hatalom a kezükben maradt.
Az EU parlamenti választások nemde hasonlóképpen zajlott. A választási eredményeket olybá vették, mintha meg se tórtént volna. Az elvtársak a vezető pozíciókat egytől egyig egymás köztött osztották újra.
Ráadásul többszáz képviselője ellen van folyamatban bírósági eljárás.
Micsoda szégyen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4818486571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása