Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.10.21. 17:37 emmausz

Ez az én napom?

Tegnap megírtam, hogy ma várjuk fél kilenctől a szakorvos telefonhívását vérhígítóm további engedélyeztetése ügyében. Most fél öt elmúlt (16,30), de nem hívott senki. Persze mindenféle gond adódhatott, mégis furcsa ez a Canossa-járás. Sehogy se akar összejönni a folytatás, pedig muszáj neki.
***
Borbélyolásom viszont megtörtént.
Nem tudom összeszámolni, hogy a feleségemmel együtt eltöltött több mint ötven év alatt hány forintot spóroltunk meg a hajvágással. Utoljára 3.60 ft-ot fizettem borbélynak. Azóta a párom a vágóm.
Ma nem is meséltem el neki, hogy a Goldberger textilgyárban hogy működött az alkalmi fodrászat. (Ott dolgoztam egy évig 1965-ben)
Pocsainak hívták azt a kb. ötven év körüli munkásembert, aki egy üveg borért hajat nyírt a munkatársainak.
Elég sok páciense akadt.
A hajnyírás kizárólag műszak után történt az öltözőben, ahonnan a melósok a fürdőhelyiségbe vonultak zuhanyozni.
Az öltözőben lóca állt. Erre ült a soros ügyfél.
Pocsai nekilátott a munkának.
Közben-közben érkeztek a műszakot letevő melósok. Valamiért ki nem hagyták volna elmondani Pocsai mellett elhaladtukban a maguk kitalálta szellemességet:
Pocsai, sz*ok a munkájára.   
Hogy nem unták meg!!!
***
Hét könyvet kértem egy felszámolandó könyvtárból. Ötöt kaptam egy zacskóban. Nem tudom, hogy mi lett a további kettő sorsa. Már arra sem emlékszem, hogy miféle művek voltak, amelyek nem érkeztek meg. Ez a világ nem tökéletes – szoktam mondogatni.
És milyen igazam van.
***
Hiába meresztgettem szememet délnyugati irányba, az aktuális üstököst nem láttam meg. (Biztos a fák takarták el szemem elől.)
Most várhatok 80 000 évig. Akkor kódorog ismét errefelé.

   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9018713004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása