Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.03.30. 13:40 emmausz

Addig nincs megállás, addig folyton küszködni kell

Ugyan édes komámasszony, miért kend olyan ...
Tavaly Krakkóban jártunk. Idén elkészült egy CD-re való anyag. Bár érdekelt a kirándulás képes lenyomata, tartván tőle, hogy kevéssé gusztusos hengerded magam, inkább nem mentem el a Szent István Társulat-beli bemutatóra. Utóbb otthon megnéztük a felvételeket. Jól gondoltam: Ama képek, melyeken két dimenzióban látszom, leginkább zsíros hernyóra emlékeztetnek. Olyannyira sokkolt a látvány, hogy nyomban elhatároztam, még egy utolsó leszámolásba kezdek kéretlen kilóimmal. Említettem is agapén e dolgot, mire Laci megjegyezte: Ja, te már annyiszor mondtad, hogy ... Tényleg, már annyiszor mondtam. És azt is annyiszor mondtam, hogy Jónapot! – aztán mégse lett mindegyik nap jó.
Mindegy is. tényleg sokszor emlegettem, sokszor nekiláttam, sokféle gyakorlatot követtem, pedig csak egy igazi van, a többi csak önámítás. Ha kevesebbet veszek az ételekből, kevesebb kalória keletkezik. Ez állandó program kell legyen, miközben mindenféle inger és késztetés ellene dolgozik. És a lélektani vonatkozások...
Mégis. Ez reális lehetőség. Kisebb adag, szűkülő bendő, szűkülő kívánás. stb. nem jobb, nem rosszabb, mint az AA-k helyzete. Ők állandóan tudatosítják magukban: én alkoholista beteg vagyok. Eegyetlen célom, a következő percben, órában, a mai napon tiszta maradni. Szép program ez, és életfogytig tart.
Akármi lesz is a vége, többé nem írok róla, és valószínűleg nem is beszélek.
* * *
Pedig ha meggondolom: Ha annyi testi munkát végeznék, mint amennyi szellemit, nyakam rá, hogy csontsovány volnék. Így viszont, lehet, hogy agyam csontsovány, ahogy errefelé mondják manapság: zokni vagyok agyilag. Nyaff-nyaff. (Nem nyafognék, de ... most már késő!?)
Hetek óta egész nap dolgozom egy hosszas kéziraton. Úgyszólván folyamatosan. Ma azt hittem, hogy hátradőlhetek székemen néhány percre, mert a heti adag elkészült. Időközben postára vittem a lap legújabb számát, kinyomtattam vagy 50 fényképet. Valamint elkezdtem írni ezt a blog-bejegyzést. Hát nem és nem. Azonnal egy email-válasz diktáltatott, azonnal egy újabb anyag lemásolása várat magára, azonnal egy rakás emailt nyomtatok ki, mely már kér egy újabb választ megírni. Pedig legalább két cikket és három recenziót meg kellene fogalmaznom. Utóbbit megígértem.
Közben arra gondolok, mit is szoktak mondani a férfiak, és mitől őszülnek meg a nők a szülőszobában. Meglátva a szépséges újszülöttet szokták említeni, hogy ilyen kell még, s mikor s hogyan... Azt hiszem, az asszonyoknak minden fontosabb ennél a kérdésnél egy olyanfajta történés után, mint a szülés. Visszatérve a valósághoz, dudorászom:
Majd alszom én, ha ... a lábamat már eleget lógattam.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr195167468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása