Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.02.20. 07:35 emmausz

Blaumontag

Amikor felkelek, még teljes a sötétség. A reggeli himnuszt (Ragyogva fénylik már a nap, az Úrhoz szálljon énekünk…) legfeljebb Vlagyivosztokban mondhatnák el, ahol csakugyan fényes lehet már a nap, ám ott nem tudnak magyarul. Így hát próbálgatom átalakítani, hogy ne hazudjak már kora reggel: „Egy lámpa ég, s én fent vagyok, az Úrhoz száll az én dalom, hogy minden ártót űzzön el, járjon ma mindenütt velem.”   
Ám ezt a dallamot valamiért kiüti egy másik, mely már éjszaka is bennem szólt. A Szőke Anni balladája. Az meg azért érdekes, mert hasonlóságot fedeztem fel a dalban megfogalmazottak és országunk EU-fogadtatása között. „hívta a város, hívták a fények, ó, Szőke Anni, becsaptak téged…”
Reggel bementem az üzletközpontba. Már a parkolóban találkoztam a kapitalizmus lényegével: Én több pénzt húzok ki a te zsebedből, mint te az enyémből, különben rosszul járok. Rendőrök csaptak le egy üres autóra, melynek feltehetőleg nem volt parkolási engedélye a rokkantak számára kijelölt sávban. Sokat nem kellett dolgozni a tetemes bírságért. Nemde?
Célszerűen haladtam a boltban. Zabital, kenyér, zsemlék, negró, mustár, ketchup. Célszerűen nem vittem magammal szatyrot sem. A zacskó zsemle egyik ujjamon fityeg, zsebembe gyűrtem a mustáros üveget, másikba a cukorkát, belső zsebembe a ketchupot, kezembe pedig a kenyeret, rajta a zabitalt. A kocsiban aztán elrendeztem mindent, mert egyébként két bevásárlótáska hevert a csomagtartóban.
Így jöttem haza.
Kezdődik tehát a hét, kirepülnek a dolgozók, Mica előbb látogatóba megy. Viszi a szükséges elemózsiát. Mivel gyakorta teszi meg a kórházhoz az utat – legalább reggel és este –, érkezésekor a kilincs lenyomásakor összerázkódom. Milyen híreket hoz. Próbálom arcáról leolvasni a ború vagy a bizakodás jeleit. Erről OV jut eszembe, akinek EP-i meghallgatása során
arca elsötétült amikor az üres pocskondiázásokat hallgatta, az járhatott a fejében, hogy milyen méltatlan és tartalmatlan rágalmakban részesíti valamelyik jól fizetett ostoba. Máskor pedig, amikor védelmére kelt egy-egy normális arc, felderült a tekintete, alábbhagyott a nyomás, vonásai azonnal megbékéltek, csaknem megpihentek, hogy erőt gyűjtsön a legközelebbi támadásra. Erről pedig a Mesterre asszociáltam, Aki azt kérdezi az őt gyalázóktól: „Ugyan melyik jótettemért akartok megkövezni?” Vagy másutt: „Legalább a tetteim miatt higgyetek.”
Tudjuk: Nem hittek neki, felfeszíttették.
Micára visszatérve, kívánom, hogy legyen oka megbékélt és derűs tekintettel hazatérni a kórházból, sőt a gyors felépülés folytán kórházba járása is váljék okafogyottá. 
Míg rovom a sorokat, bekiabál, mert hírt kapott. „Levente picit jobban van, javult a légzése, nyugodt éjszakája volt.”
Hála Istennek!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr345169616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása