Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.10.27. 15:55 emmausz

Ma megint nem csináltam semmit…

Reggel 3, 4, 5.30, amikor is a digitális óra kijelzőjét bambulom. Kimék ide s amoda, ezt és amazt a rutint elvégezni. Gyógyszerek, kávé, stb. Fél hétig álcáztam magam, mintha pihennék. Ekkor PC. kinyit, hírek elolvas, bezár, készülődés misére, üzletközpontba. Utóbbit marhára unom. Cuccok kocsiba, rendületlenül esik az eső, talán azért is voltam éjjel álmatlan.
Mindegy.
Reggel melegfront, este hidegfront. Aki kidől, annak annyi. Teres Guszti jezsuita (RIP) Norvégiából időnként hazalátogatott, de nem bírta sokáig a szakadatlanul váltakozó frontokat. Mondják, kb. 270/év. Vissza is vonult választott hazájába, ahol ilyenekkel nem idegesítette magát. Olyan az ő története, mint az orosz-finn vicc. Az öreg finn háza a háború utáni határrendezések alkalmával épp a határon feküdt. Deputáció ment hozzá, hogy döntse el, melyik országban kíván ezután élni. Az öreg ezt válaszolta a felvetésükre: Nézzék, nekem mindenem Russzia, de nem bírom már ezeket a hideg orosz teleket, inkább Finnországot választom hazámnak. 
Hát így valahogy.
Érdekelt is gyerekkoromban a front?
Annyira se, mint a rádió egykori közlése, miszerint „ma sem rendes, sem különleges világnap nincs”. Ma már nincsenek a rádióban ilyen érdekes műsorok, és mintha a „hajóvonták találkozásá”-nak a tiltását sem hallanám délután kettőkor az időjárás és vízállásjelentésben.
Már minden máshogy van. Én ugyan nem öregszem, csak az idő halad. Ezt azért írom, mert tilos arról írni, hogy eljár fölöttem(ünk) az idő.      
Hadd folytatom hát, hogy még mi történt eddig ma. Ebédig kétoldalas cikket írtam, a havi szokásosat, ebéd után porszívóztam, majd ejtőztem, mert nem lehet az ember mindig fitt. Most hajmosás és magam rendbe szedése következik, mert este vendégségbe megyünk öregnumi csoportunkba. Már ugyan nem figyel meg senki, mikor és hol találkozunk. Ettől azért még összejárunk.
Ma tehát újra elment egy nap, amikor nem csináltam semmit.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr165169903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása