Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.08.13. 13:12 emmausz

Legközelebb ne haljon meg senki

Tegnap itt járt M és L „társörökösök”, mármint Tücsi társörököse.  Elméláztunk a cölebszben élő és így egyenes ágon utód nélkül elhunyt VM után keletkező vákuumról és az így előállt helyzetben tett – olykor tétova – lépéseinkről. De hát nem igazán sokszor szokott elhunyni az ember sógora. (R.I.P.) Hosszasan beszélgettünk a történtekről, többek között megemlítettem, hogy ha M sógor legközelebb meghal, írja le végakaratát, s lehetőleg ossza el legjobb tudása szerint ingóságait. Egy teológust és egy geológust más és más dolgok érdeklik. Nehéz rendet vágni a hagyaték sorsáról nekünk, akik nem igazán láttunk bele az ő életébe. A másik – immár ránk vonatkozó – megállapításom: az utódjával kellett volna találkozni, hogy mutassa meg, mire van szüksége a holmikból, azt neki kupacoljuk, s a maradékról kell csak döntést hozni.
K. kérésére két doboz kacatot hoztak tegnap magukkal M és L. Főleg papírokat, de az ereklyéktől kezdve a szemüvegtörlő papírokig igen széles skálán mozgott a felhozatal. Szó szerint felhozatal, Laci és Mari hozta fel. Köszönet érte. Azért is köszönet, hogy Tücsivel hármasban bekaptak egy-egy tányér nyaklevest az este során. Hála érte. Nem kell holnap is azt ebédelnem.    
Ma délután a másik oldalági hagyaték megbeszélése lesz. Az se egyszerűbb. Kicsit olyan, mint a szólás mondja: Törököt fogtam, de nem enged. Sok elvarratlan szálat kell rendezni, üresben ketyeg a lakás, csak éppen a rezsik lemondhatatlan részét kell fizetni utána havonta.
Majd csak történik valami érdemleges lépés, hogy eladásáról intézkedhessünk.
A lényeg a lényeg. A közjó gyarapodását mindkét fél részéről előmozdítjuk, amennyiben oldalágra nem vonatkozik az MDF sikereként kiplakátozott szlogen: „Eltöröltük a Haláladót”.
Jelentem, az oldalágit nem. Az tartja magát, csak győzze valaki egzakt módon kiszámolni, hogy mi mennyi. S ami az örökösöket illeti, vonatkozik rájuk is Arany János megfogalmazása: Jobbról is nekem fütyül, balról is nekem fütyül. Magyarán adózunk a közjó javára.
A bürokrácia az örökségek ügyében is meglehetősen jelen van. Kívánom és javasolom mindenkinek, hogy éljen, éljen, éljen! Éljen és ne haljon meg! Csak a futkosás van egy-egy ember elhunyta okán.
Volna még néhány ötletem. Ma elfogyott az egyik pirulafajtám. Muszáj voltam azonnal az orvosnál teremni újabb adagért. Két éve kapom ugyanazt a tablettasorozatot, mert sikerült jól beállítani a nekem szükséges vegyszermennyiségeket. Ha kaphatnék egy eü-kártyát, amire a patika kiadhatná a szokásost, nem rabolnánk egymás idejét a doktorral.
Más.
Ha nem kellene egyre sűrűbben bizonyítanom, hogy még elvezetem a verdát, hanem elhinnék nekem, hogy így van, nem kellene felkeresnem az orvost, s alkalmasint az ügyfélszolgálatot is háromszor (időpont-előjegyzés, megjelenés a fix időpontban, az ügy befejezése: új bizonyító erejű plasztikkártya átvétele, mely igazolja, hogy még kibírom egy napig étlen-szomjan a kókuszpálmafán s a folyamat három évig garantált. (Mitől volna az?)       
Egy mondatban összegezhettem volna, amit eddig ragoztam: Nyugger vagyok, nem lehetne-e engem eztán már futni hagyni?
Még a BKK a legrendesebb. Az elismeri, hogy 7 éves koromtól 65-ig eleget fizettem gyerekjegyre, később vonaljegyre és átszállóra, majd hetijegyre, s havi, utóbb éves bérletekre.
Bár ez se biztos.
Még az 50-es években írta a Ludas Matyi, hogy egy napilapnak oda nyilatkozott a BVV(?) Bp-i villamosvasút? vezetője, hogy minden jegyük dotált. Az állam saját zsebéből támogatja ugyanannyival a jegyek árát, mint amennyibe kerül. Meg is írta a kroki szerzője, hogy ő az állam kiadásait szeretné csökkenteni, s ezután gyermekjeggyel kíván utazni, hogy ne kelljen olyan sokat fizetnie utána az államnak.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr755458937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása