Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.08.15. 21:34 emmausz

Nagyboldogasszony napján

Igazán Mária mennybevételének az ünnepe. Reggel misére megyünk a két itt lévő uncsival. Majd indulunk a kelenföldi pályaudvarra. A rosszéletű sziget-fesztivál miatt útelterelések nehezítik az odajutást, de bőven hagytunk időt az esetlegességek miatt. Odaérünk kényelmesen. A rail-jeten már ülnek a mi helyünkön. Majd készségesen felállnak látván idős mimagunkat és a két kis lurkót. Nem viszek fényképezőgépet a nagy hőségben. Plusz egy kiló volna, s különben is ezen a nyáron a közös nyaralásunkról négyen fotózva bizton állítom, hogy több fotó és videó készült, mint rólam az eltelt 69 év során. A reggeli fagyi után beszállás előtt még egy fagyi a gyerekeknek a pályaudvarnál. Győrben a 21-es kocsiba, ahol mi is utaztunk, felszáll vagy 10 menekült, zömmel feketék. Kétoldalt a földön ülnek a folyosón. Sporttáskánkat a vállamon egyensúlyozva vágok utat a kritikus folyosószakaszon. Sikerült leszállnunk Móváron. A ránk váró Opelnek elvileg van légkondicionálója, helyette az ablakokat húzzuk le, az ülésen kb. 50 fok meleg lehet. Nem időzünk sokáig Zs-éknál. Megbeszéljük az aktuális problémákat, a héten Zsizsi gipszétől megszabadul. Az iskolakezdés immár közelről fenyeget stb, stb.
Visszafelé megismétlődik a szitu. A helyünkről immár csak két kínait kell felállítani. Közben némi felhők gyülekeznek az égen. Régen láttunk ilyent. Megint a 21-es kocsiban ülünk. A hangszóróból egyszer csak az hallható: „A 23-as kocsihoz kérünk biztonsági embert”. Nem tudom, hogy mi szükség volt a biztonsági emberre, de örülök neki, hogy kettővel távolabb kell neki intézkedni. Hazafelé átszállunk a Mitsubishibe. Az utcai hőmérő csal: 42 C-fokot mutat.
Azt hisszük, hogy zavartalanul használhatjuk az alsó rakpartot. Tévedünk. A Margithídig jutunk el jó tempóban, ott visszafordítanak bennünket, mert az est léhűtőinek van fenntartva a sziget felé vivő út. Taxik tucatjai szállítják a „művészeket”. Elképzelhetitek, milyen kellemes megvárni, míg az előttünk haladó két busz és számos személyautó megfordul a dögmelegben.
Mindegy.
Hazaérünk.
Klíma be, ventilátorok be, folyadékok be, fürdőbe be, tus alá. Aztán rövid vacsora.
Sweet home.                    
Ízelítő a 10. Zs.-ból.
„Uram, miért vagy oly messze? Miért rejtőzöl el a szükség idején? A gonosz hetvenkedik, a szegény meg retteg, rászedve a cseltől, amit az kieszelt. A bűnös dicsekszik kedvteléseivel, a rabló káromkodik, az istentelen semmibe veszi az Urat: „Haragja fenn a magasban, bosszút nem áll, Isten nincs!” – ez minden gondolata. Mivel útjai mindig sikeresek, s ítéleteid túl messzinek tűnnek neki, gúnyolja összes ellenfelét... Kelj fel, Uram, ó Istenem, emeld föl kezed, ne feledd el a szenvedőt! ... mindent a kezedben tartasz. A szegény rád bízza magát, az árvának te vagy gyámola. Törd el a bűnösnek, az álnoknak karját, torold meg gonoszságát... A szegények kívánságát meghallgattad, Uram, megerősítetted szívüket. Figyelmedet feléjük fordítottad. Az árvának és elnyomottnak igazságot szerzel, hogy az ember, a földből alkotott, ne rettegjen többé soha. Közöm. Ma is aktuális. Mintha rejtőzködne az Isten (pedig csak hosszan tűrő). Mintha a gonoszok büntetlenül garázdálkodhatnának. Nem csak éppen az Isten hosszan tűrő. Kedves neki minden igaz ember. Igazságot szolgáltat nekik. Figyeljük meg a zsoltáros sziklaszilárd hitét. Múlt időt használ kérései teljesítésére (meghallgattad, megerősítetted, fordítottad). Amit kért, már meg is kapta, mert hite egészséges, bizalommal totálisan teljes. 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr487709366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.08.16. 20:04:23

Igazán önfeláldozó nagyszülők vagytok, le a kalappal előttetek.

emmausz 2015.08.16. 21:43:29

Köszönjük. Bár nem erre kívántam kihegyezni a történéseket. Tesszük, amit tudunk. Üdv: Miklós
süti beállítások módosítása