Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.01.19. 09:00 emmausz

Akinek hatalma van...

Városmisszióra (a megigazulás egyik esélye, lehetősége, alkalma) sose kerülne sor, ha természetünk jóra hajló volna, és innánk Jézus igaz tanításának szavait.  Persze ez nincs így sem most, sem 2000 évvel ezelőtt. Ezért kérte Jézus övéit: Menjetek el az egész világra és tegyétek tanítványommá minden népet. Akik ma kimennek az utcákra beszélgetni a járókelőkkel, ezt teszik, akik a háttérben imádkoznak, ezt segítik, ki-ki a maga módján, tehetsége szerint, és szíve bőségéből. Számtalan módját tanulmányozhatjuk a korábbi években megtartott városmissziók beszámolói alapján. Itt négy saját ötletemet ismertetem dióhéjban.
1. Össze kellene állítani, meg kellene határozni: milyen attribútumai vannak vagy lehetnének a XXI. század keresztényeinek. Magyarul, van-e és milyen az a keresztény modell, melyet képesek követni és szívesen követnek is a mai emberek?
2. Jézus szeretetéből fakadó tanításának esszenciájával kellene megkínálni azt érdeklődő keresőket. Ez pedig a Hegyi beszéd. Erről írja a lejegyző Máté, a korábbi vámos: „A nép ámult tanításán, mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, s nem úgy, mint az írástudók.”
Van rá esély, hogy ma is ámuljon a tiszta megfogalmazásokon az erre kiéhezett ember. Adjuk a kezébe. Nem olyan hosszú, hogy egy alkalommal ne tudná elolvasni. Mindössze 4,5 A/4-es lap. Ha nyolc oldalra nyomtatnánk, mai szituációkat ábrázoló grafikák erősíthetnének rá, aktualizálhatnák tartalmát.
3. Ha a mai ember gondolkodását és érzéseit megfogalmazó imádságokat vehetne a kezébe az érdeklődő, akkor ezek mintegy belőle szólalnának meg, az ő problémáit vinnék Isten elé. Nem barokk stílusban megfogalmazott „könyörgésekre” van szüksége. egy ilyen empátiával megírt gyűjtemény volna hasznos segítség.
4. Internet. Katolikus hitünk összefoglalása. Legyen egy-két oldalas rövid foglalata annak, hogy a katolikus egyház miben hisz. Ez, mint egy link kerüljön minden keresztény honlap kezdőoldalára, hogy egy kattintással világos megfogalmazásban olvashassa az átlagműveltségű kereső ember.  Mielőtt még valami eszembe jut, abbahagyom, de azzal hogy, akinek füle van hallja meg!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr525167407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása