Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.03.03. 10:02 emmausz

Hétfőn

A hétvégi orkán egyedülálló volt a tekintetben, hogy Emma névre hallagtott, de hiába szóltál volna rá: Emma, azonnal hagyd abba! Rá se hederített volna. Meg se kíséreltem hát a figyelmeztetését. Fújta is a magáét rendesen. Kelenföldön 141 km/h-s volt a szélerősség. Nagyszentjánoson (Győr m.) mini tornádó alakult ki. Senki nem halt meg – Magyarországon. De Ny-Európában igen. Négy német, négy osztrák, és két cseh. Nálunk egy nyírfát és egy 10 m-es fenyőt tört ketté, a sűrű jégesőn nem lehetett átlátni, a villanyvilágítás feszültségingadozást mutatott, dörgött-villámlott, a szomszéd háztetőt kikezdte, hordta le a cserepeket róla.  Mindez szombaton történt.Ma hétfő van és csend és béke. Több népszavazásról szóló anyagot nem vagyok hajlandó elolvasni. Mindent tudok. Igen, igen, igen.
Most szólok néhány szót a hétfőkről, bár semmiféle hadititkot nem tudsz meg, csak általánosságokat. Ám ilyen általánosságokból tevődnek össze a hétköznapok. Hétfőn kétféle módon szokott alakulni a reggel. A Távlatok főszerkesztőjének elég sokféle könyve jelenik meg. Így, ha vendégségben jár hét végén, akkor hétfő reggel könyvek várnak feladásra megcímzett borítékokban. (Nyilván szó kerül a könyvekről, és érdeklődés is mutatkozik irántuk.)
Ha pedig itthon tölti a hétvégét, akkor általában új kézirat keletkezik, melynek számítógépre vitele rám vár hétfőn.
Van azonban egy harmadik – ritkábban előforduló – változat is, hogy csak hétfőn érkezik meg nap közben.
Ez van most.
Se könyvek, se kézirat.
Csak a csönd.
Azért nem unatkozom.
Reggel én vagyok a sekrestyés, a ministráns, a felolvasó. A gyertya közepében nagy kráter keletkezett. Folyik a mise. A gyertya meg alig ad már fényt. Végül kialszik. Kiöntöm a felgyűlt olvadékot a „kráter”-ből, újra meggyújtom. Így kibírja mise végéig. Elmosom az edényeket. Átmegyek az irodába. Vizet forralok a nescafénak, törlöm a spam-eket, kinyomtatom a híreket, megiszom a kávét, befejezem a blogot, aztán hadd jöjjenek feladatok.        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr825167844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása