Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.07.06. 18:12 emmausz

Nyaralásra készülődve

POST
A klántalálkozóról korábban írtam, amikoi is 30 Gyorgyovich keresi fel a Balatont. Nem szóltam viszont arról, hogy megérkezett Kaliforniából öcsém feleségével, és három gyerekük. Először a két szülő jött meg némi kalamitás után, mert a Dzsiefkí (J. F. Kennedy reptér, N. Y.) nem fogadta őket, hanem a gép némi körözés után elment Connecticutba, ahol nem szállt le mégse, hanem vissza JFK-re, ahol most már fogadták őket, de közben – bár csak hajszálon múlt –, de elstartolt az orruk előtt a Brüsszelbe tartó gép. Summa summárum 30 órás repülés után érkeztek meg Ferihegyre. A csomagjuk meg nem, csak másnap, amikor a gyerekeik is megérkeztek. Tudod még követni? A gyerekek azért, mert későn szóltak otthon, hogy szeretnének ők is Európába utazni, s fél óra múlva csak fejenként 300 dollárral több pénzért kaptak volna jegyet az aznapi gépre. A másnapira még volt az olcsóbb fajta.
Hát itt voltak, itt vannak. Igen, mert a gyerekek Münchenbe repültek azóta, a szülők holnap Rómába. Majd mind vissza Bp-re, hogy lekússzunk Badacsonyörsre. Sok mindent meséltek, pl. mindegyiküknek külön autója van, a legfiatalabb, a 17 éves is vezet. Ha nincs közös autójuk, ez öt kocsi.
Mi is meséltünk ezt-azt.
Azt hiszem, minden testvérét meglátogatták lakásán az amerikaiak. Mindenki kapott egy tísörtöt ajándékba.
Öcsém jól beszél magyarul, és amennyire meg tudom ítélni, angolul is. Az egyedülállóan aranyos az, hogy olykor vált. Elkezd nekünk magyarul megfogalmazni valamit és anélkül, hogy tudatosodna benne, egyszer csak angolra vált, és éppen olyan tempóban folytatja a történetet a másik nyelven. A csúcs az, amikor feleségéhez, Connie-hoz is magyarul szól, és azt hiszi, hogy amaz érti is, amit mond nyelvünkön, pedig csak a köszönést és a „köszönöm szépen”-t tanulta meg. Férje, Csia meg nemcsak ezt mondja neki magyarul. Komikusan hat ez, mosolygunk is rajta.
Érdekes észrevétele Connie-nek, hogy Magyarországon kevesebb a dagadt ember, mint Kaliforniában. Mennyi lehet ott?
Nos, még egy kicsit dolgozunk, aztán tényleg Balaton. Addig meg húsz-harminc kilót le kellene adni, hogy ifjúkori élményeim megelevenedjenek úgy istenigazában. Lehet, hogy nem fognak megelevenedni?
PRE
Nega-pozitív
Prohászka helyesen fogalmazza meg, hogy a fény felé forduljunk, és akkor fényben élünk, mert ha valaki háttal éli életét a fénynek, csak önmaga árnyékát látja, mindenben a fonákot, a fonákságot szemléli, ez járja át. Hej. Hej. Szegény én, szegény olvasószerkesztő, szegény korrektor, szegény szöveg revizor.
Amikor szembesülök magatartásommal, visszaköszön a hivatali ártalom. Magam is kritikus vagyok. A kérdések kérdése: Azért vagyok kritikus, hibát kereső (borúlátó?), mert azzá tett a foglalkozásom, vagy azért ez a foglalkozásom, mert mindenben hibát kereső, mindent és mindenkit kijavító alaptermészetem van. A kérdés jogos, és nem igazán tudom rá a helyes választ. Mindenesetre a kivezető utat több-kevesebb intenzitással folyamatosan keresem, különösképpen az utóbbi időben. Elsősorban előremenekülésben látom a megoldást. Arccal a fény felé, alkotó tevékenységben kamatoztatni 60 év tapasztalatait, s figyelni a szájböjtre. Ahogy Molnár Ferenc titkárnője tette. Ha valami nem tetszett neki, semmit sem szólt. Ha tetszett, azonnal elismerő szavakkal reagált. Bár itt tartanék bölcsességben.

Életszakaszok*
Olvasom: Az indiaiak négy részre osztják az életet. 1. Növekedés, 2. szülői kötelességek teljesítése, 3. nyitás a társadalom felé, 4. bölcsesség kora. Élek-e 120 évig, avagy nem egyforma hosszúak ezek a szakaszok? Úgy érzem, most tartok a szülői kötelességek befejezése környékén.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr655168017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása