Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.07.11. 09:16 emmausz

Cselló és Gordonka

POST
Szeretek játszani a szavakkal. Amikor öcsém Gordonra „magyarosította” a Gyorgyovich
nevet, az jutott eszembe, hogy gyerekei a kis Gordonok, másképpen Gordonkák. Nos, konkurense támadt neki, amikortól kezdve Marci fiút Csellónek kezdtük titulálni, merthogy ő Márton, azaz Marcello, röviden Cselló.
Ma nem kell azon gondolkodnom, hogy mi kerüljön a blogba. A dolog egyszerű: ma született – na nem ma, hanem éppen 22 évvel ezelőtt – Marcika, aki ma már Márton, és felnőtt. Ha róla akarok beszélni, a legfontosabb, amit el kell róla mondanom, az a hihetetlen affinitása a műszaki dolgokhoz. Ez elég hamar kiderült. Pici korában próbálkozott azzal, hogy rádiót készítsen. Persze nem szólalt meg, de a gondolat, a törekvés, hogy a vezetékeket úgy illessze, hátha megtörténik a csoda! Ezen felbuzdulva egy alkalommal neki ajándékoztam a kézi satumat (ronda hivatalos neve sikattyú), mely igen alkalmas mindenféle megmunkálandó tárgy megrögzítésére.
Ember így ajándéknak még nem örült. Nagyon hamar egész „kincsesládát” kerített egybe. Sokféle célszerszámot vásárolt. Ezeket egyre ügyesebben használta. Nem túlzok, ha azt állítom, hogy ma a családban ő a legképzettebb, leggyakorlatiasabb műszaki ember. Sokan sok mindent köszönhetünk neki. Én pl. azt, hogy kölcsönkaptuk fúrógépét, amivel egy falat simán ki lehet dönteni. De a Mester utcában is sokat segített Zoliéknak. És Budaörsön is bevetette magát visszatérő módon.
Marci jogosítványt is szerzett. Majd egy öreg Hondát. Majd meg egy jól dolgozó autószerelőt szerzett, aki minden korhadt részt kicserélt már a kocsin.
Jut eszembe az is, hogy Cselló más műszakisokat is megismert. Pl. egy PC-s maszekot. Úgy felturbózta magát ebbeli ismeretekkel, hogy az iskolák közötti informatikai versenyen orsz. második lett, ha jól jegyeztem meg. De építtetett parabolaantennát is erkélyükre, hogy kiváltsa a tévéprogram-előfizetést, és még sorolhatnám. Azt hiszem, azon szerencsések közül való, akik azt a foglalkozást űzik, amit szeretnek. Részt vett a Margitszigeti Európa-bajnokság műszaki feltételeinek megteremtésében. Mivel jogsija volt, kisebb erőgép irányítását bízták rá fiatal kora ellenére. Most ennyi elég lesz, mert ha mindent ide rögzítek, névnapja alkalmával mit fogok írni?
Isten éltessen, Cselló!
PRE
Ne te találd ki, ne te írd meg, ne te, ne te!

Régi probléma ez, s mindig újratermelődik. Szeressük egymást, de te ne ajándékozz meg, ne köszöntsd fel, ne tégy jót, mert akkor meg kellene hogy dicsérjelek. Jó a javaslat, ha nem te mondod, hanem én. Ameddig a többiek emlékeznek rá, hogy te mondtad, addig elfektetjük. Majd utóbb én fogok előállni a farbával. Addig pedig hülyeség a tipped. Íme, az általános emberi esendőség. Létére az hívta fel a figyelmemet, hogy a francia filozófusok, Sartre és még mások is, rettenetesen megharagudtak Ionesco-ra, mert megfogalmazott valamit, amit amazok még nem mertek vagy nem tartottak időszerűnek kimondani. Mit akar ez a jöttment? Mit képzel magáról! És próbálták ellehetetleníteni.
Ám a történelem tényleg újra ismétli önmagát. Horn Gy. is elítélte Orbánt,
amiért az orosz csapatok kivonulását követelte. A mai kormánypárt is ellehetetlenít bármiféle ellenzéki javaslatot. Nem kellene kinyírni ezt az őrült görcsöt az emberi természetből?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr885168023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása