Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.08.30. 13:35 emmausz

Isten olimpiája

POST
Isten olimpiája tart mióta világ a világ. Legalábbis mióta ember az ember. Nincs kizárva belőle senki. A doppingolók se. A megmérettetés során az irgalom dominál. Nem tudjuk, vannak-e helyezések. De érmek bőven. „Atyám házában nagyon sok hely van” – nyugtat meg minket a Mester. Utólag senkinek sem diszkvalifikálják az eredményét, mert Isten nem téved, és nem téveszt meg senkit ítéletével. Viszont könyörületes szívű.
A küzdőtér a világegyetem. Főleg a föld, itt van az aréna.
Itt arénázunk.
Itt vannak a földek, tatamik, pástok, pályák.
Itt vannak a gyárak mint edzőtermek.
Itt vannak előadócsarnokok mint a tanúságtételek helyei. És
itt vagyunk mi, akik valamennyien szereplői vagyunk az élet nevű megmérettetésnek. Futunk a célunk felé, mint kétezer éve Pál, és reméljük, hogy elnyerjük az üdvösség aranyérmét, melyből olyan rengeteg adatik. Meglepő módon ellenkezőleg fog viselkedni ez az elismerés, mint a földi olimpiákon. Attól értékes érem itt az arany, hogy olyan kevés van belőle. Az üdvösség aranyából sok lesz, és minél több lesz, annál nagyobb gazdagságot jelent. Mert a szeretetnek ez a tulajdonsága. A szétszórt szeretet megsokszorozódva háramlik küldőjére. És ettől kölcsönösen növekednek az üdvösség részesei.
Ha megértjük ezeket, bizalommal telve várhatjuk, hogy megfújják a kürtöket, amikor kezdődik a nagy felvonulás, nevezhetjük utolsó ítéletnek is.
PRAE

Még a víz is

Motto: Chorus: Nagy dolog, hatalmas Isten, még az oktalan állat is sokban felülhaladja némely embert! Ím az égi madarak oly nagy szorgalmatossággal viselnek az ő fiókra gondot, hogy semmibe nem hagyják megfogyatkozni. Azonképpen az vadak is. De némely ember, mint a Clitemnestra, azt akarná, soha szemével se látná. (Bornemisza Péter: Elektra)

eztet még az oktalan állatokban is láttyuk; az oktalan állat mennél kisebb, annál inkáb szereti az anyát, és a nevekedésel a szeretet fógy benne. (Mikes Kelemen: Levelei)

Nagy félelem fogta el őket. „Ki ez – kérdezték egymástól –, hogy még a szél és a víz is engedelmeskedik neki?” (Mk 4,41)

 A kezembe került egy japán album, Masaru Emoto a szerzője. A címe: A víz üzenetei. Egy kísérletsorozat végeredményét hozza, melynek során mikroszkopikus felvételeket készítettek különféle eredetű vizek kristályosodásáról. Abban a minutumban fényképezték le a mintákat, amikor a kristályosodás létrejött. Az eredmény minden várakozást felülmúl. A vízkristály viszonyról árulkodik. Attól változik, hogy honnan való: piszkos avagy tiszta víz-e, eszerint szabályos hatszögletűre kristályosodik vagy éppen amorf és csúnya megfagyáskor. Mutatnak egy tavat is képen, melynek mocskos a vize. Imádkozás után kitisztul. Mutatják ugyanezt kristályokkal. Amorfból szépséges szabályos kristály válik.
Mutatnak egy képet arról, hogy milyen az üvegbe tett főtt rizs, amelyikhez naponta így szólnak: „köszönöm”, és milyen, amelyhez így: „te hülye”. Előbbi szép sárga, íze kitűnő, a másik sötétbarna és rohadt.
Mutatnak egy képet, a Szentlélek szó ismételgetésekor kristályosodott vizet ábrázol. Szép formájú a kristály. A démon szóra kristályosodott víz amorf és sötét.
Mondod, kedves barátom, még a szélnek és a víznek is parancsolt. Úgy látszik, mi is tudunk neki parancsolni, még akkor is, ha nem látjuk közvetlenül a hatását.
Emlékezzünk csak rá, mit hagyott ránk Jézus: Még nagyobb csodákat is fogtok tenni, mint én.
Ilyen lehetett a pünkösdi nyilvánvaló csoda, és ilyen az észrevehetetlen, de kétségtelen hatásunk a minket körülvevő valóságra. Ha mindez igaz.

  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr95168070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása