Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.09.09. 13:47 emmausz

Egy perc mikroökonómia

POST
Méltó a munkás az ő bérére. Minden ez ellen való spekulációt igazságtalannak ítélek – és az evangélium szellemével ellentétesnek. Egyetlen eset kivételével: Ha mindenki egyformán hozzájárul jövedelmeinek csökkentéséhez a közös cég és munka megmaradása érdekében. Ilyen előfordult már Lee Iacocca idejében a Chryslernél. Ha egy cégnél több évtizede azt a gyakorlat, hogy a bérfejlesztés nem a teljesítménnyel, hanem az inflációval arányos, akkor ott – nincs mit szépíteni – több évtizedig nincs bérfejlesztés. Ha egy ilyen cégnél bércsökkenés vagy stagnálás áll be, az valami nagyon barátságtalan dolgot jelent. Ilyen esetben a távozás gondolatától nem szabad idegenkedni. (Iacocca nyomán)
PRAE
Hivatalos kukkolók
2005-ben a Sziget Fesztiválon jelen lévő 64 vármegye ifjúsági szervezet tevékenysége körül szimatolni kezdtek a biztonsági szolgálat emberei. Egyikük igazolványát ugyanis a szervezet a helyszínen megtalálta maroktelefonjával egyetemben. Visszaküldték megbízóiknak, akik hősiesen – „államtitkok”-ra hivatkozva!?! – semmit nem árultak el jövetelük céljából. Az eddig vaklármának minősített tettsorozatról most lehullt a lepel és kiderült, hogy valóban ott vannak az agent provokatőrök, akik, ha kell, botrányt szítanak.
Nincs új a nap alatt. Az ötvenes évek vége felé a lihegő KISZ-istákkal figyeltették minden lépését a forradalmárgyanúsaknak. A történetben szereplő húszévesnek is feltűnt egy ideje, hogy figyelik. Így aztán mielőtt elment hazulról, kilesett, van-e a ház előtt valaki. Volt. Óvatosan nyitott kaput. Az illető ballonkabátos háttal állt neki, az utca forgalmát nézte unalmában. A mi forradalmárunk rátette a balvállára a kezét, mire amaz megfordult. Azt ötvenhatos csak ennyit mondott: Ide figyelj, most elmegyek. Oké? Többé nem vett észre gyanús ácsorgókat.
3 éve, amikor megölték Roger Schutz-öt, a taizéi közösség vezetőjét, imaórát tartottak Roger tv. lelki üdvéért. Megállt bennem az ütő. Milyen a mi vallásosságunk? Ha R. üdvösségéért nekünk kell imádkoznunk, akkor kilépek az egyházamból, mert meghasonlottam. Meghalt ismerőseim között számos akad, akiért valóban kellene imádkozni, mert kétségeink lehetnek üdvösségük felől. De milyen Istenben hisz az, aki Schutz miatt imádkoztat kórusban, miközben ugyanez az egyház azt mondja: aki egész életében imádkozik, teljes búcsút nyer halálában. Kérdezem: Mivel töltötte napjait ez a kedves szerzetes?
Ugyanez volt visszatetsző II. János Pál pápa halálakor is. Már végső haláltusáját vívta, amikor teljes felgyógyulásáért könyörögtek sokan. Mikor meghalt, akkor pedig a lelki üdvéért. Ezek a keresztények nem járnak misére? Minden misében megemlékeznek a pápáról, ha úgy tetszik, könyörögnek érte. Mindenki, aki teljes búcsút kíván nyerni a pápai áldás kapcsán, a pápa szándékaira imádkozik. Különben is: nagy nyilvánosság előtt élt a pápa. Mindenki meggyőződhetett arról, hogy Krisztus helytartója Mesterét követi. Még mit kellett volna tennie? Melyikünk nem irgalmazott volna neki Ali Agca megbízóin kívül? És mit gondolnak a keresztények az Isten végtelen irgalmáról, ha úgy érzik, a pápáért kell könyörögniük? Engem nagyon fáraszt ez a mentalitás.
Bakelit
Férfiklubunknak – szerintem – fel kellene vennie a Bak-elit nevet. Merthogy kizárólag pasiból áll. És a tagok (elitnek számító társaság) a bővítést egymással egyeztetik, és úgy hívnak meg újabb tagokat. Nekem túl egyneműnek tűnt a kizárólag férfiakból álló társaság. Az is volt, ezért otthagytam ott. G. pedig még prózaibb okokból. Neki klubtalálkozóra a szerda délután két óra felelt volna meg. Estéi nem szabadok. Így hát nem jött soha, miközben elvi kifogást nem emelt a klub ellen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr565168082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása