Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.04.24. 11:55 emmausz

Születésnap – nyelv – az élet szépségei

Micát a bogáregyesület vezetősége előbb megünnepelte, mint mi, merthogy csak 11 után ért haza. Félig leragadt szemmel, meghuzigáltuk negyedévszázados füleit, megmutattuk neki, hogy mit kapott, (Kopp Máriának a magyarok helyzetelemző vastag és tudós könyvét, meg mint írtam, egy méretes kalapot, már a nyári táborára figyelve, egy zsák könnyű pelyhet és egy tejcukormentes fagylaltot.) Utóbbit csak megmutattam neki, mert senki nem kívánta a hűvös koraéjszakán a fagyos édességet. Abban maradtunk, hogy még vasárnap egy kissé visszatérünk a napjára. Elindult a variálás, hová menjünk nyaralni együtt, tán utoljára? A korábban kinézett legszebb ház már foglalt, a másik esélyes még nem. Két változat látszik megoldásnak. A legszebb ház is szabad lenne aug. 9-től, ha Francois át tudja ütemeztetni szabadságát. Erre alig látok esélyt. A másik szerint B.földvárra indulunk a tervezett aug. elejei időben. Idén még van üdülési csekkünk, jövőre meg lehet, hogy itt a világvége. Ezzel arra utalok, hogy teljes a bizonytalanság a gazdasági szabályozókat és az esetleges anarchiát illetően. Tegnap sokáig üldögéltem az erkélyen és élveztem a tavaszt mint létem közegét. Néhány nap óta klorofilszag, és a különféle virágok kevert illata fűszerezi a levegőt. Mellé a nap hol elbújik, hol meg kisüt.
Amint hűvösödni kezdett, folytattam a nyelvészeti kuriozitásokról szóló könyvet. Már megint beleakadok olyasmikbe, amiket én máshogy látok. Mindenesetre a hangképzés, az artikuláció, annak egyszerű szervezeti megoldása, a nyelvek hangzóinak sokfélesége, a hangzók egymásutánjának szabályai és lehetőségei, a lehetőségek parlagon hagyása, azt értelmes gondolkodás tükröztetése a beszéden keresztül, a gondolatok morfémákba, szavakba, kifejezésekbe, mondatokba foglalása nekem nem magától értetődő, hanem mind megannyi csoda, melyet megszemlélek, és elbámulok ezen a gazdagságon, isteni ajándékon.
Még az foglalkoztatott, hogy mennyi lehetőségünk volna az egymásban való gazdagodásban, s mennyire más dolgokkal töltjük el az életünket. Talán ezért szerencsések a legszegényebbek, mert van idejük egymás felé fordulni, és többnyire elgyönyörködni egymás személyiségében.
Remélem, így van, vagy legalább így is van. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr15168408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása