Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.05.14. 20:06 emmausz

Új zenei újság

…legalábbis újdonság. Tegnap elkezdtem a beat-mise történetéről írni. Ma kicsit körülnéztem a neten és egy exkluzív hírre bukkantam. Idén volt Pasadenában a húsvéti beat-mise ősbemutatója. Ha már ott bóklásztam Kaliforniában, találtam két helyi felvételt, nem tudom, mikor készült, de húsvéti kantáta névre hallgat, és Imre felváltva orgonál, zongorázik, néhányan szólót énekelnek, és nagyjából az Abonyi mise credo-tétele hangzik el amatőr hangzásban.
Továbbmegyek.
Megtört a hallgatás. Pontosabban lehetővé vált. Meglepetésemre az Abonyi mise két szép tételét meg lehet hallgatni ma már a youtube-on. Egy hónapja rakta fel valaki, valakik. Az alább ide másolt webhely jó minőségben nyomja a sanctust. Írtam is kommentet neki, amit alább közlök veletek is. De egy német nyelvű helyen két tétel hangzik el, a sanctus és az Agnus Dei is. Az is remek. Ezzel leomlott a hallgatás fala! Már több mint negyvenen meghallgattuk, és szeretném, ha még néhány milliónyian meghallgatnák, mert érdemes. Hát akkor hajrá.      

http://videokereso.info/video-fmt18/YTM0BeGNUg/Imre-Szilas-Sanctus-from-Abony-Mass.html

A webcímre ezt a kommentet raktam fel (elsőnek, mert még senki nem kívánt szólni a hallgatók közül). „Emmausz véleménye: May 14, 2009 - Végre! Az egész mise a youtube-re kívánkozna. Szívesen hallgatnám. Miközben hallgatom a sanctust, ide írom, hogy olvastam a neten: Szilas 1967-ben írt beatmiséjének volt idén április 12-én Pasadenában az ősbemutatója! És egy régi hír.
A virtuális plébánia könnyűzenéi között hallgatható a húsvéti és karácsonyi beat-mise teljes anyaga.
Nem volna baj az Abonyit is feltenni cakk-pakk. Mindenesetre köszönöm a sanctust.”
Tehát.
Szeretném világgá kürtölni, hogy él az Abonyi mise, és ha nem is teljes egészében, már hallgatható. Hiszem, hogy előbb-utóbb áttörő sikere lesz világszerte. Szívesen elképzelem, hogy egy hatalmas szabadtéri amfiteátrumban, pl. a Berlin mellett lévőn óriási tömeg előtt jó minőségű előadásban tömegek hallgatják. Nagyon megérné. Persze ehhez sok pénz is kell, viszont garantált a sikere.
Szeretném Imre tudomására is hozni az előzőeket, de nem találtam e-mail címét.
Csia, ha olvasod ezeket a sorokat, és szívesen megteszed, továbbítsd neki. Hadd tudjunk egymásról, hadd örüljön neki, ha még nem jutott tudomására.
Kedves olvasó: én itt befejezem mai postomat, s ha teheted, hallgasd meg a két Szilas-misebetétet. Érdekelne a véleményed! Készülj fel rá, hogy swing-stílusú zenét fogsz élvezni.
Jó ki- és bekapcsolódást!   

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr615168435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása