Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.08.25. 09:11 emmausz

A szúnyog és a teve

A mai Evangélium hatalmas! Kemény, de tökéletesen rávilágít az esendő ember mindennapos eleséseire. A Mester a kortárs vezetőket korholja. Számon kéri rajtuk az igazság, az irgalom és a hűség elmismásolását. Így kritizálja őket:
„Ti vak vezetők!
Megszűritek a szúnyogot, a tevét meg lenyelitek!” (Mt 23,24)
Nem azt mondja, hogy ti vakvezetők! Ebben az esetben ugyanis a kutyák lennének a vakvezetők, mi pedig a vakok, akiket ők vezetnek (orruknál fogva akár). De nem ezt mondja, hanem azt, hogy ti vak vezetők. Ez azt jelenti, hogy a vezetők elvakultak: nem képesek saját érdekérvényesítésükön felülemelkedni.
Megszűritek a szúnyogot, a tevét meg lenyelitek!
Analógiák korunkban:
Minden kispénzű emberből újabbnál újabb adókat facsarnak ki, maguk meg hatalmas végkielégítésekkel tömik saját zsebüket.
Megbüntetik az áruházi tolvajokat, de hatalmas mértékű a korrupció, a fehérgalléros bűnözés.
Kerékbilincset raknak a parkoló autókra, melyet 30 000 ft-os bírságért lehet megváltani.
Lefülelik a bliccelőket, de óriási pénzösszegeket tesznek zsebre prémiumként.
Saját melósokkal végeztetik el az alja munkát, és magánvállalkozásuk kapja az ellenértékét.
Sokakkal fizettetnek pályázati díjat, miközben tudják, ki fogja megnyerni.
Meghurcolnak ártatlanokat, miközben futni hagynak nagy gazembereket.
Megsarcolják a fiakat, miközben hatalmas kedvezményeket adnak idegeneknek.
Földönfutóvá tesznek lakásbérlőket, miközben hatalmas összegeket vágnak zsebre az uzsorások, a bankok.
Folytassam? Minek...
Ami régen csőlátás volt, ma is az,
ami régen keményszívűség volt, ma is az.
Ami régen elítélendő volt, ma is az.

Mindnyájan tudjuk miként a Mester kétezer éve, és ugyanúgy mi sem egyezünk bele soha, mert nem engedi sem az igazságérzetünk, sem a törvényhez való hűségünk, sem irgalmas szívünk.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr35168573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása