Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.08.16. 16:52 emmausz

Mint az őrült, ki letépte láncát…

…Figyelem a rétünk fáinak táncát.
Nemrég ébredtem, mert kora délután elaludtam. Ez nem csoda. Éjjel vihar akasztott meg pihenésemben, a fregolit kellett behozni, minden ablakot, ajtót bezárni.
Most is vihar előtti csend. 27 fok, 74%-os pára.
Az ég kékesszürke. Egy megacella közeledik. Ez így elég félelmetesnek tűnik.
Mire leírom, hogy csend van, távoli égzengés indul, és a vihar előszele is itt terem.
Megint a szokásos műsor: megyek zárni a kitárt ablakokat.
Olyan sötét lett, hogy villanyt kellett gyújtanom.
Megittam sebtében 3. kétharmadliternyi teámat, és most megszakítom beszámolómat, mert rendkívül látványos a vihar.

Fél óra alatt nyolc fokot zuhant a hőmérséklet. Készítettem fotókat is, de nem tudom még, milyenek lettek. Közben a tévében éppen egy szabályos tornádó tölcsért mutattak, talán Eger térségéből. 
Reggel egy képet raktam fel, egy nedvedző fáét.
Mostanában nagyon gyakori látvány a fák törzséből előszivárgó víz.
Megfigyeltem, hogy az egyik jegenyéből érzékelhető módon folydogált egy erecske. Talán kikorhadt, s a csúcs felől a fa belsejében keletkezett „barlang” táplálta vizével a csorgást. De még valószínűbbnek tartom, hogy a viharos szelek meghasítják a fákat elágazásaiknál (bifurkáció), és az így keletkező szakadásig szállítják a gyökértől az éltető nedveket a szállító szövetek, hogy majd a szakadást elérve visszacsurogjon a nedvesség a földre.
Nos, közben a vihart elmondta a magáét, most akkor felpakolom a képeket az Etudes-be.
(Ld. fotóim)
PS. Éváék lassan indulnak idefelé. Ma vagy holnap. Meséli, hogy a Jura hegységben, ahol laknak 13-15 fok a hőmérséklet, és indenki irigykedik rájuk, hogy jönnek a jó nyári melegbe. Mondom a telefonba a lánynak, hogy én is irigykedem rájuk, mert jobban szeretném, ha pulóvert kellene húznom, mint elolvadni a dunsztos hőségen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr585169020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása