Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.08.23. 13:36 emmausz

A cső

A cső szürke pvc-ből készült, és nem is cső, csak az unokák hívják annak. Közel húsz éves. Abból a korból származik, amikor ide költöztünk, s amikor építési hulladékokkal volt teleszórva a házak környezete. Tehát nem cső, hanem csatorna elektromos vezetékek számára. Amolyan rápattintós, amelyet rögzítenek a falon, beletuszkolják a kábeleket, és egy fedelet csappantanak rá.  Ezen nincs fedél, nem is lehet, mert akkor nem tudnák a felnövekvő generációk széknek támasztva legurítani benne a matchbox-okat és gyengébb minőségű modellautókat. Évtizedek óta őrizzük a muníciót: a miniautókat, minikombájnokat, minitraktorokat és -exkavátorokat (van belőlük vagy egy szakajtóra való), mert tudván tudjuk, hogy az újabb korosztályok számára mekkora kincs ez. Tologatni talán nem is volna annyira ínyükre, mint a dobozt a „felső, indító állomás”-hoz vinni, majd egymásután leeregetni a kis masinákat. Mindig akad, aki fáradhatatlanul lesi, mekkora kifutása van egy-egy jobban guruló kocsinak, és hogy melyek szoktak karambolozni.
Most Estelle a soros. Ugyanúgy szereti az autókat, mint bátyjai. Még Soucy-ban laktak, amikor megpróbált hajába biggyeszteni egy autót hajcsatnak. Nagyon sajnálta, hogy nem marad meg a halántékán.
Timothée hamar tájékozódott.
Felfedezte, hogy az erkélyen továbbra is a szokásos helyen tároljuk a csövet. Behozta hát kishúgának. Ettől kezdve Estelle programjáról a következő órában nem kellett gondoskodnunk.
A kocsiknak a csövön való eregetése kiszorítja a minimax műsort a tévéből, kiszorítja a Miki-egeret a youtube-on, és mesélni sem kell közben. Estelle komolyan teszi a dolgát: húzza-vonja a kocsikat a lejtőn, le-fel.          
Egy képet készítettem az eseményről az este. Ezzel be is fejeztem az immár csaknem 800 képet számláló Etudes sorozatot, hogy újat kezdjek, az ötödiket, melynek prózai címe: Új mappa. Ebben az új mappában most csak egyetlen kép szerepel, a tegnapi sáskás makro eredeti felvétele, melyben a mályva s nem az ugribugri animal dominal.
Ma magunkra maradtunk Tücsivel, mert vendégváró napot tart a Dagály-strand. Hétfőn csaknem fél áron fürödhetnek a látogatók. Gondolom, óriási a tömeg, de óriási a terület is. Nem fognak fázni, mert 31 fok van. Napon talán még több. Csak remélem, hogy találnak árnyékos placcot maguknak, továbbá remélem azt is, hogy vittek erős napvédő pacsmagot magukkal, nehogy napszúrás legyen a vége. Bár erre is készültem. Van itthon kalcium-tabletta és pezsgőtabletta is, no meg öt liter tej. Ezek belsőleg fogyasztva általában hatnak, leengedett redőnyök mellett.
Az átmeneti „ritkulásunkat” kihasználtam, gyorsan felporszívóztam, a kőpadló letapadásait is eltüntettem.
Ági kolleginám keresett meg emailben azzal, megyek-e ezen a héten a szerkesztőségbe konzultációra.
Hát nem és nem.     
Helyette (A horgosi csárda nótájára) megírtam neki, hogy mivel fogunk foglalkozni a héten. Íme:
Szálláshelyünk immár kibérelve
Odajár a Gulyás család,
Francoisék
s szerénységünk eme héten.
Esküvőre készülünk,
a lagziban részt veszünk
valahányan.
– Beszéltem.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr925169057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2010.08.23. 21:15:59

1.A francia unokák tudnak magyarul??? 2. Az Etudes című albumot nem lehetne valahogy szétbontani kétfelé? Egyik nap meg akartam nézni az új képeidet, de csak vártam, vártam, képtelen volt kinyílni, mert már olyan sok van benne. Azután feladtam.

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2010.08.23. 22:34:24

1. Jól megvagyunk. Én nem tudok csak alig franciául (Már nem is valószínű, hogy valaha is...) Ők meg magyarul alig. De ők jobbak nálam. És előttük az élet. Ha elég sokat vannak közöttünk, nyár végére tudnak konyhanyelven. Sajnos idén az esküvő után haza kell menniük (iskolakezdés van ott is). 2. Befejeztem az etudes-t. Új mappa néven fut mától egy új. A technika eléggé hidegen hagy. Ha fiam egyszer ráér, remélem, kettészedi.

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2010.08.24. 06:59:48

Samunak üzenem: sikerült az utolsó kétszázötven képet megismételni új képek címen. (Ezt az albumot egy fél év múlva törlöm, mert minden jó kép szerepel az Etudes-albumban.) :-)))

Samu 2010.08.24. 09:01:35

Köszi az album szétszedését. Így már meg tudtam nézni a képeket. Nagyon jók! Kár lett volna kihagyni. Az a sáska nem rágja meg a virágaitokat? Nálunk mindig tönkreteszik a virágok egy részét, úgy, hogy egyes virágok leveleit teljesen összerágják. A pistikét szeretik meg a primulát. Biztos csak azok ízlenek nekik. Nagyon mérges vagyok rájuk, mert itt van nem messze az egész Városliget, ott ehetnének bőven, erre nekik pont a mi konyhaablakunkban lévő virágok kellenek. Irgum-burgum!

Ismeretlen_11533 2010.08.24. 19:46:37

Egyetértek. Grrrr! A szépséges makro nem a mi kertünkben készült, hanem kb. 3 szomszédban. Nem is gondoltam a falánkságukra. Így hát nem pöcköltem el onnan a sáskát. Visszafelé meg már nem találtam ott őkelmét. Talán más a gusztusa.
süti beállítások módosítása