Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.01.20. 16:29 emmausz

EHEU-EU!!!

Eheu – kiáltottak fel az ókori rómaiak. (Oh, jaj!)
Eheu! Jajgatom én is. Sőt EHEU-EU – visszhangzom a végét. Hogy miért? Nos, az olasz De Gasperi, a német Adenauer és a francia R. Schuman egyaránt katolikus keresztény, akik a megbocsátás és a testvéri összefogás jegyében, a felebaráti szeretetet nem elhanyagolva fejlesztették ki a Közös Európa gondolatát. Tessék csak utánaolvasni.
A tegnapi programbeszéd vitáját hallgatva – szerintem – mindhárman forognak a sírjukban. Tiszta szándékú elképzeléseik alig-alig ismerhetők fel a mai felállásban.
A következőket vélelmezem: Az EU hatalmas gazdasági potenciál. A kongresszusi terem ellentétes érdekrendszerek vérre menő csatározásainak a színtere. Alig leplezett gyűlölettel esnek egymásnak a spekulánsok és a saját érdekeik mentén hangoskodnak a tisztviselők, a politikusok. A látottak alapján ez volt a benyomásom. Szegény OV, is csak beszéde végén, utolsóelőtti programpontjaként említette, hogy a keresztény értékek mentén szeretné mozgatni az EU apparátusát.
Nem lesz könnyű dolga.
Vannak a képviselők között ugyan szép számmal keresztények, de a többség megnyilvánulásain nem ez a mentalitás tükröződött. Inkább ez: Ide a koncot!
Régi igazság: az emberi pitiánerség ugyanúgy jelen van a fehérgallérosok, mint a kisemberek között. (Aki nem hiszi, annak a figyelmébe ajánlom a jó humorú angol C. N. Parkinson munkáját – Parkinson újabb törvényei –, melyben a jeles közgazdász 3. törvényeként emlegeti a jelenséget.)
Itt elég legyen csak annyit megjegyezni, hogy annak idején Ionesco is megkapta Sartre-éktól a magáét, amiért előbb merte megfogalmazni amazoknál, hogy az ateista szocializmus egy rossz vicc.  Ugyanaz a szitu: Mindegy, hogy igazat mond vagy sem, hogy meri egy magyar megmondani a frankót, amikor itt vagyunk mi, az ügyeletes zsenik. Könnyű volna visszakérdezni: Ha olyan géniuszok voltatok, miért tart itt az Európai közösség, ahol? Miért jön a legnehezebb szemeszter az EU életében, ha az eddigi bürokraták eredményesen dolgoztak?
Persze ezek költői kérdések.
Szegény EU, szegény OV, szegény Magyarország!
EHEU-EU!      
Más.
Egyszer egy neves teológus eme címmel publikált egy jó tízoldalas tanulmányt: Pártus herceg volt-e Jézus? Mosolyogva olvasgattam a hosszú levezetést, melyet rövidre lehetett volna fogni. Ekkor így nézett volna ki a cikk:
Pártus herceg volt-e Jézus?
Nem.
A mai Téma nagybetűkkel hozza a diszkótragédiát: Haláldiszkó. Miért kellett meghalniuk?
Erre is tudok egy-két rövid kifejtést, de nem írom ide. Teljes mértékben együtt érzek a halottak hozzátartozóival, és mélységesen fájlalom, hogy valakiknek az életükbe kerülhet egy mulatság. Ki-ki gondolkozzék el a lehetséges egymondatos válaszokon.
Van néhány.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr105169223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása