Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.04.03. 15:05 emmausz

Ki még itt a szent?

Hátha valaki nem tudja.
Holnap legkésőbb az ötórás vonattal hazamegyek, ha Isten is úgy akarja.
Előtte még találkozom a haza jövő unokákkal.
Zsuzsa csütörtök reggel megy császárra Tamással.
Marianna vigyáz a kicsikre.
A kórház előzetes tájékoztatása szerint Zs.-t és Angélát húsvét után szerdán engedik ki.
Ismereteim szerint Tücsi jön az első időkben segíteni.
Ma padló, vécé- és ablakpucolás esett.
Jó állapotba hoztuk a lakást az ünnepekre és a kicsike későbbi fogadására.
Schmitt Pál lemondott. Jól tette. Én is lemondtam volna a helyében. Életemben számtalanszor megtapasztaltam, hogy azok, akik közül egy sem volt különb a Deákné vásznánál, tőlem elvárták volna a tökéletességet.
Régi igazság, amit a Richelieu bíborosnak tulajdonított mondat takar: Írj le öt mondatot, és én felakasztatlak.
Új igazság az enyém: Megbocsátom mindenkinek, hogy különbözik tőlem.
Se nem új, se nem régi igazság, hogy barátom vagy, noha ismerlek.
Nagyon régi igazság, hogy nincs jobb, mint egy jó ellenség. Tőle nem vár semmit az ember.
De most már elég legyen az igazságokból.
Most már csak B. G. egykorvolt rajztanárunk gyakorlatát vésem ide. Olykor spiccesen érkezett meg a tanításra. Megállapította, hogy büdös van, és ennek az az oka, hogy nem szellőztetjük ki otthon a nadrágunkat. Majd lefeszegetett egy rajztáblaszegélyt, azt a keményfát, melyet ő maga sulykolónak titulált, majd módszeresen nekilátott, hogy mindenkinek a fenekére csapjon vele mondván, hogy amit szüleitek elmulasztottak, kénytelen vagyok én pótolni. Kiporolom a gatyátokat!
Majd dolga végeztével körüljáratta a szemét az osztályon, keresve, hogy nem maradt-e ki valaki, s megkérdezte: Ki még itt a „szent”?
Schmitt Pál kicsinálása kapcsán önkéntelenül felötlött bennem a kérdés:
Ki még itt a szent?
PS. El ne feledjük, holnap Zsuzsa szüli napja. Isten éltesse!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr975169664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása