Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.05.08. 09:24 emmausz

Érettségi idején

Tamás felügyel, én viszem a gyerekeket. Gosti táskája túlsúlyos. Mondom neki. Az osztályba érve kipakol belőle egy banánt, egy kivit és egy kockasajtot. Ezeked dobd ki itt vagy otthon. Zsebre gyűröm a korábbi napok uzsonnájaként szolgáló ennivalókat.
Hazaérve felcsöngetek Blansiért. Mire leér, felfalom a banánt. Kedvesen társalogva érjük el az óvodát. Ő hozza a lepkés könyvet, mert az óvó néni megkérte, hogy mára vigyen be egy katicabogárról szóló könyvet, de olyat nem találtunk. Magam indítványoztam, hogy vigye a szurikáták életéről szólót, de Blanka hevesen tiltakozott. Megérkezve tornaórára öltözött át, én meg visszaindultam. Nálam volt a svájci bicskám, az óvoda előtti szeméttartónál megnyúztam a kivit, és befaltam. Kiérve a főútra lehámoztam a kockasajtról is a kabátját, és utána küldtem a gyümölcsöknek. Tulajdonképpen megreggeliztem ilyenformán már az utcán. Az itthoni kenyér csupán ráadásnak számít.
Most nagy a csend.
A nagyocskák leadva, a kicsi idáig aludt, most tápláltatik.
Zsuzsa az imént felhívta a franciákat. Éva viszi Estelle-t az iskolába, mert virágvásár van. Igyekszik, hogy még a szebbjéből válogathasson. Érdekes ez az iskolai vásár. Itthon is terjed. Most egy székely nőt láttam, aki az iskolában hímzéseket teregetett ki a folyosón.
Lehet, hogy így támogatja a sulit.
A titkárságon senki se volt, mindenki a mai érettségi tételekkel rohangál, mert pontban nyolckor fel kell tépni a borítékokat. Gondolom, ma matek lesz.      
Az idei érettségi érdekessége, hogy tegnap magyarból az egyik választható lehetőség Karinthy jó és rossz tanulója volt: tehát Steinmann, illetve Neugebauer. Ma pedig matek írásbeli. Valószínűleg  Steinmann egy óra alatt befejezi a csonka kúp adatainak a kiszámítását és szorgalomból egy ugyanolyan alapterületű és magasságú csonka gúláét.
Neugebauer pedig százszor leírja, hogy mínuszbé pluszminusznégyzetgyök bénégyzet mínusz négyácéperkétá. Neki már úgyis minden mindegy, pikkel rá a Frőlich.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr955169705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági 2012.05.08. 09:41:34

Látod, ma kifejezetten egészséges reggelit fogyasztottál: kétféle gyümölcs, plusz még tejtermék is! :) És még csak annyit, hogy főnyeremény egy ilyen nagypapa, aki távolra utazós szolgálatot is vállal bármikor. :)

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2012.05.08. 13:39:08

Azt hiszem, túlságosan is egészséges reggelim volt. Ami pedig a szolgálatot illeti, jövök-megyek, ameddig eü-készletem tart.
süti beállítások módosítása