Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.07.11. 14:45 emmausz

Kutyák és kutya melegek

Alighanem közismert, hogy a latin kánikula kis kutya értelmű, és a csillagzatok elnevezésével függ össze, oda visszavezethető fogalom. 
Mindegy is. 
Most magyaráznom kell a bizonyítványomat. 
Másfél évtizede egy szívgyógyász azt tanácsolta, hogy szerezzek egy kutyát, az majd levisz naponta sétálni. Esetleg többször is. 
Nem így történt. 
Racionális agyamban az fogamzódott meg, hogy kutyát tartani panelben nem az én formám, a kutya állandó kiadással jár, oltatni kell, eszik, ürítkezik, beteg lesz, helyet kell szorítani neki stb.
Inkább egy kamerát viszek magammal, és azzal sétálgatok naponta, kedvemre fotózgatva. 
Mivel a három napra ígért hőségriadó másfél hétig tartott, és ebben a pillanatban is tart, fittyet hányva lefújásának, behúzódtam a szobáink félhomályába, és úgy küszködöm folyamatosan a meleg ellen, ahogy körülményeim megengedik. 
Félárbocra engedett redőny alól figyelem, hogy a kutyalegeltetők hol öten, hol tízen-tizenöten jönnek össze a réten, no, nem saját ebüket sétáltatni, hanem traccsolni, miközben Fifi ugrabugrál, Bundás meg Pötyivel ismerkedik, a többiek kergetőznek. Mégis a kardiológus figyelmeztetését idézik fel bennem: Vegyél egy kutyát, az majd levisz sétálni! 
Felvetődhet mentségemre, hogy a közmédia óva inti az idős, keringési rendellenességgel birkózókat attól, hogy kihívják maguk ellen a szélsőségesen meleg időjárás haragját. 
Jelentem: Megfogadtam tanácsukat, és egy másodpercet sem tartózkodom fölöslegesen a flaszteren, és egy centit se teszek meg rajta fölöslegesen, mert én „nem vagyok szívbajos”. 
Kérem szépen, én valamennyire a kockázatnak kitett korosztály tagja és a keringési problémákkal küszködők fajtáját képviselem.  
Egyelőre tehát lépés stopot tartok érvényben magamra vonatkozóan. 
A lakáson belül rovom a köröket, a frigó és a tusoló között. 

Fotós a görbetükör előtt

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr885169781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása