Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.05.27. 06:55 emmausz

Álomkrimi

Hajnalban álmomban (megint?) ellopták az autómat. 
Az történt, hogy fél ötkor felébredtem. Bekaptam a reggeli (hajnali?) gyógyszereket egy bögre tejeskávéval, és visszafeküdtem. Előbb-utóbb elnyomott az álom. Valamelyik templomban énekeltünk. Kijőve onnan nem találtam a kocsimat. Ez nem feltűnő. Hányszor kellett már a valóságban elgondolkoznom rajta, hogy hol is álltam le, hol találtam parkolóhelyet. Jártam egy háztömbnyit, de semmi sehol. Az már fel sem tűnt, hogy Óbudán kerestem a templom körül, s mi a Várban énekeltünk. De hát az álom természete már csak ilyen. Tehát a Várban. Érdekes módon fenn szólt az orgona és mi, a kórus, lent a hajóban állt T. A karnagy, ahonnan felhallatszott az ő énekhangja, s aki erőteljes taglejtésekkel hozta tudomásunkra, hogy gyorsabb tempót kíván.  A szereplés végeztével kijöttünk. A kocsi újra sehol. Ott sincs.
Ekkor még éltem egy lehetőséggel: Megpróbáltam képzeletben megragadni a kormányt, hogy érezzem a mozdulatot, ahogy kiszálltam, hátha erről eszembe jut, hol is parkoltam le vele. Tehát megragadtam a kormányt, mely valahogy ki akart siklani a kezeim közül. A markolászásra felébredtem.  A kormány végképp kisiklott kezemből, de kinézve az ablakon azonnal megkerült a Colt. Ott állt a házunk előtt, ahol előző nap hagytam.
Tanulság, ha idősödsz, és nem tudsz aludni, ne kísérletezz vele, mert a visszaalvás őrültségeket álmodtathat veled. Ráadásul egy kávé után.
Mondják, hogy a gyerekek úgy 7-8 éves korukig nyugodtan ihatnak szemes kávéval készített tejeskávét, mert elálmosítja őket. Épp fordítva hat rájuk, mint a felnőttekre csecsemőmirigyük működése miatt. Így volna ez a második gyerekkorban is?
Persze nem mindig járok ilyen pocsékul álmomban. Néha csak hangosan beszélek. valakinek magyarázok valamit. Erre ébredek, és restelkedem, hátha a Tücsi hallja, miféle szamárságokat beszélek. Felébredve még a szó végét is elharapom. Nehogy felébredjen mellettem szunyókáló feleségem.
Lám, olykor az édes álom nem is olyan édes, a szürke valóság is barátságosabb nála.         

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr985319707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2013.05.27. 07:25:41

az én anyukám este ivott kávét, -előbb figyelmeztettem is rá, hogy nem fog tudni aludni tőle, de mondta, ő csak jobban alszik tőle - és így is volt...Nem lehet, hogy ez "paradox" hatás? Én is már jártam úgy, hogy inkább álmosabb lettem a kávétól. (Bizonyos gyógyszerek is hathatnak igy, forditva, pl. én nyugtatótól nyugtalanabb leszek -- inkább nem is szedek! - Persze igy is tudok nyugtalan lenni:) Az megy mindenképp... (Pl még mindig ez az "álló" freeblog is idegesit...(a reklámai viszont működnek újra) Ide nem tudnak kommenteket irni az olvasóim, mint panaszolták - sőt nem tudnak belépni, én meg csak 1 fotót tudok felrakni.(Valaki mondta, hogy már költözni se tud - én is ottragadtam. ) A te blogod komplett lett, ezekkel a fb csatolmányokkal is..:)

emmausz 2013.05.27. 10:19:36

Humoros kommentedet köszönöm. Nekem túl komplikált már a világ. (Mi miért van?) Számomra minden egy black box, egy fekete doboz. Bemegy egy jel, s kijön egy másik, de hogy odabent mi történik, arról elképzelésem sincs. Nem ugyanígy van a gyógyszerhatásokkal? Beveszem, valami történik odabent, hogy mi, arról fogalmam sincs, s kijön az eredmény. pl. álmosság. A blog átmentését próbáld fiatalra bízni. Nekem a fiam rendezte le. Én már csak futok a fejlesztések után. Arra azért kíváncsi volnék, hogy a XXI. sz.-ban miféle alkatrész lehet az, melynek a pótlása hónapokat vesz igénybe?
:)

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2013.05.27. 16:58:11

@emmausz: mi ebben a humoros?!:( :S legfeljebb...
Ne hidd, hogy a "fiatalok" mindent megoldanak, a fiatalabb vőm pl kevesebbet ért a szgéphez mint megvénült anyósa, minden ilyen problémval a lányom nyaggatja, őt eg nem akarom még én is terhelni, zavarni...ott a baba... de ő is azt ajánlotta vigyem el az itteni "fiúkhoz" a számitástechnika szervizbe... Az "alkatrész" csak ködösitő metafora... pénzügyi nehézségek is lehetnek, de nem adják, nem adjuk föl a dolgot, úgy tűnik ,de mondjuk tájékoztathatnának, az fairebb lenne!
... én oda jobb szerettem irni, (meg is szoktam),"FOTÓZNI" (NEKEM AZ LEGALÁBB OLYAN FONTOS, MINT AZ IRÁS... Valaki irt nekem emilt, hogy látja , hogy hiányolom a free-t, és azt mondta ő már nem is tudta összecsomagolni a blogot, hibát jelzett.. Te nem fotózol?

emmausz 2013.05.27. 18:54:02

A végén kezdem: fotózom. Érdekes módon albumaim fotói rendre megjelennek az emmausz.freeblog.hu fotóim c. linkjére kattintva. Csak éppen írni nem tudok hónapok óta. Aktuális albumom 2013.2 ott megtekinthető sok más albummal együtt.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2013.05.28. 19:37:51

@emmausz: komolyan? máris megyek a freeblogba, és a szokott módon rakjak fel képeket? és el is menthetem? csak a szöveget nem lehet? nahát!:) van egy csomó (hontalan) képem, talonban...)

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2013.05.28. 19:53:43

de hát úgyanúgy nem menti a képeket, mint a szöveget - ebben semmi különbség nincs! új fotó és szöveget nem tudunk megjeleniteni!
süti beállítások módosítása