Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.09.07. 18:27 emmausz

Lagzi, pápa, ima napja

Ma nász volt, azaz esküvő. Megvolt. Nem vittem magammal fényképezőgépet. Legalább öten fotóztak. Na, erre gondolva hagytam itthon a masinát. Ám rájöttem, hogy olyan vagyok, mint a lekötött kezű olasz, aki közismerten nem tud beszélni gúzsba kötött kézzel.
Hogy is tudna, ha nem kísérheti mondókáját széles taglejtésekkel, ha nem gesztikulálhat. Nekem ilyen a fotózás.
Hogyan is írhatnék posztot, ha nincs róla képes alátámasztás? Már egy ideje kiegészítik egymást: fotó és szöveg.
Ritkán járok a Tövis utcában. De működik a térképünk. Görbén odamentünk. (Egyenesen csak helikopterrel lehet, és mi autóval mentünk.) Ott volt mindenki, akinek kötelező volt megjelenni, s ott voltunk mi is, akiknek szabadon választott. Ott volt Félix atya is, aki, ha jobban meggondoljuk, perjel. Ugye egy X két félből áll, két rézsútos vonalból, amelyek közül az egyik fél-iksz ez: „/”: a per jel. De a tréfát félre téve a házasulandók szépek voltak, a vendégek is. A fotósok és a vőfély profik. Az ifiasszony ügyesen háta mögé vetette a csokrát, hogy egy másik hölgy ugyanilyen ügyesen elkapja. Mind a dobó, mind a kapó teljesítményét hangos éljenzéssel nyugtáztuk. Mi meg szórtuk az új házasokra a szirmokat, meg a rizsát. Bőven jutott belőlük mindkettejüknek.
Majd elfelejtem: négy kisgyerek szappanbuborékokkal kedveskedett az ünnepelteknek. Ilyet még nem tapasztaltam korábban.
Gratuláltunk, majd elhajtottunk. A Daubnernél nem fagyizni álltunk meg, hanem azért, mert pirosat mutatott a lámpa. Megelőzött bennünket egy állami kocsi. Úgy látszik rá nem vonatkozott a KRESZ. Simán bekanyarodott kis ívben pirosnál. Tekintélyt parancsoló BMW-ről beszélek. Igaz, idefelé meg parkolásból tolakodott elém egy Mercedes. Még fel is emelte a kezét, jelezve, hogy köszi. Én meg rádudáltam, jelezve, hogy manővere nem tetszett.  
Remélem, amit eddig írtam, követhető, mert képekkel nem tudom megerősíteni beszámolómat. Mondják, hogy a tévé azért rossz, mert képeivel lerontja az emberek képzelőtehetségét. Ugyanezt teszik a fotók is.
Ma segítek Nektek fantáziátokat felturbózni.
És még mindig ma. Az egyebekben általam kezdettől igen szimpatikusnak tartott Ferenc pápával tartottam és tartok  – felekezeti és rasszbeli megkülönböztetés nélkül – hátha imával és böjttel meg lehet állítani az önfelhatalmazással rendelkező „nagy fiúkat”, akik szívesen tesznek igazságot saját szempontjaik mérlegelésével. Lehet csatlakozni a székesegyházakban tartott imaórákhoz, vagy este héttől a Mária Rádió római adásához. Tücsivel ezt tesszük. Békét a világnak!
Tartozom magamnak és Nektek egy magyarázattal. Utálom a „faji megkülönböztetés” kategóriát, mert biológiaórán azt tanultam, hogy az emberiség egyetlen faj. (Tudom, a nyelv nem logikus. Mégis.) Mások szerint meg azért nem faj, mert az embert lelke határozza meg, és kinek-kinek egyedi struktúrájú és irányultságú lelke van. Azért vicces volna 7 milliárd fajról beszélni. Én volnék az id. Gyorgyovich Miklós faj egyetlen példánya.     
Tehát lélekben találkozunk 7 órakor azokkal, akikkel 7 órakor találkozunk lélekben.
Imához!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr485499761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto 2013.09.07. 19:49:21

Élőben nézzük a közvetítést a Szent Péter térről, a TV2000 adása.
Olyan szép!

emmausz 2013.09.07. 22:44:58

De jó. Ugyanazokat a képeket, ugyanazokat az imákat érzékeljük, s azonosulunk velük.
Legyen béke már ezen a békétlen világban.
Ég áldjon!
Mindjárt megáld mindnyájunkat ez a jó pápa.
süti beállítások módosítása