Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.09.13. 18:44 emmausz

Csetelek

Aki olvassa blogomat, tudja, hogy sétáltatni nem a kutyámat viszem magammal, hanem egy kb. kilós kamerát. Ma is ez történt. Kivitetem magam a csekkfeladás után busszal a Dunához, hogy rozoga testemet ma is megmozgassam. Ha valaki délután felnézett az égre, igazolhatja, hogy az év legszebb felhői párállottak villogtak, sötétellettek, világítottak az égen. És a Duna medencéjében nagy darabja látszik a firmamentumnak. Ráfogom a gépet a legszebb habfelhőre, mely úgy világított, mint egy angyal. Megnyomom az expozíciós gombot, és a gép azt mondja: Csett. Újra próbálom, de semmi. Csett, csett, csett. Na hiszen, chat-elhetek itt napestig, ebből nem lesz semmi. Kiveszem az akkut. Hátha kézmelegre beindul. Próbálkozom. Szavamra mondom, hogy ha „lett volna képe hozzá”, kiröhögött volna a gép. Nyeltem egyet-kettőt. Majd magamba szálltam: Mint tudjuk, általában egy kutyaév hét emberévnek felel meg. Mivel egy akku többnyire öt évet visel el szolgálatban, egy emberév akkura átszámítva húsz. S mivel 2009-karácsonyára kaptam a gépet, akkuja „öregecskedik”, hogy a klasszikust idézzem. Immár 80 felé jár. Kopik, lustálkodik, kimerül, mint a gazdája. Gyanús volt már a múltkor is. Túl hamar feltöltődött. Lassan lemondhatok róla.
Maradt a látnivaló, amit jól-rosszul ideidézhetek szövegben. Bámultam a felhőket, bámultam az egymást követő hatalmas sétahajókat. Négy követte egymást libasorban. Egy se magyar. Még feltűnőbb volt, hogy ember nem mozdult ezeken a monstrumokon. Tán délutáni szunyókálásra visszahúzódtak a kabinjukba? Nem képzelem, hogy tőkések üresen járatják ezerfős hajóikat, hogy edzésben maradjanak.
No, ha már így jártam, visszaindultam mifelénk. Itt a parton a kővárak tövében van egy kőasztal, kétfelől sziklaszékekkel. Irtó ügyes valaki tervezhette a tájba. Alig lehet felfedezni. Mindenesetre alkoholos filccel ráírta egyik sima kőlapra, hogy „ne rontsd szét, használd!” Használtam. Jó fotót lehet társaságról készíteni. Király és királyné, sakkozók. Ilyesféléket képzelek el. Ahogy jövök fel a parttól, egy alig-vendéglátó parányi konyhaajtaján felirat: Kamerával figyelt terület. Hacsak nem skype-hoz használt kamerát rejtettek el valahová. Továbbjövök. Egy fiatalember rám köszön Jó napot!-tal. A scientológusok házának egyenruháját viseli. Honnan a tekintélyem: túl hangosan kritizáltam az üzletalapú vallást? Nem tudom. visszaköszönök neki.
Már csak egy ötlet. tegnap még nem tudtam, mit kérek születésnapomra Tücsitől. Hát egy akkut a gépembe. Hálából én is veszek neki egyet az ő születésnapjára a laptopjába. Ugyanis az is megadta megát.
Karácsonyra meg a család csavarozógépének akkuját cseréltetem ki. Hogy nekem mennyi eszem van!                      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr755511145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása