Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.10.10. 15:48 emmausz

Monsieur Ohhhbaaan!

Nem gondolom, hogy posztjaimban politikával kívánok a jövőben foglalkozni. Szeretném ezt másoknak meghagyni. A címben Cohn-Bendit felhorkanását idézem. Kellemetlen hangja máig a fülemben cseng, s máig nem értem, hogy amikor a magyar kormány átvette félévre az EU irányítását, a házelnök miért nem állította le a fegyelmezetlen politikust, akinek mondandója köszönőviszonyban se állt a napirenddel. (Ami az EU-ban folyik, az több mint fegyelmezetlenség. Egy normális tanár iskolai órán nem tűrné az ott fel-felbukkanó méltánytalanságokat. Ajjaj, ebbe se kívánok belemenni!)
Életem viszont úgy hozta, hogy két könyv is a kezembe akadt OV-ról, melyeket párhuzamosan olvasok. Egy magyar, amely a politikai környezetet és a kormány viselkedését járja körbe elég nagy távolságtartással helyenként elég szubjektív (Rudas János: Orbán Viktor és te), és egy lengyelt, amely úgy leköt, mint annak idején M. Twain könyve, a Tom Sawyer kalandjai (Igor Janke: Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével (Hajrá, magyarok!). Olvasmányos, személyes, közelképekben mutatja be azt az embert, aki meglehetősen határozott. Azt hiszem, mindkét könyv hoz sokféle gondolkoznivalót. Az egészről azért teszek említést, mert tegnap figyelemre méltónak ítéltem egy tudósítást (lájkoltam), amely a miniszterelnök angliai beszédét kivonatolta.„Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország ma egy igazi laboratóriumként működik: a modern világ kihívásaira a hagyományos értékeken alapuló válaszokat próbál találni.”
Én itt önmérsékelem magamat, és befejezem posztomat. Pusztán tájékoztatni kívántam azokat, akik olvassák blogomat, hogy mi foglalkoztat ez idő szerint. Mindenkit ugyanerre kérek: Ne kommentálja,+- véleményével, hanem olvassa el a könyveket, ha kedve szottyanna hozzájuk. Ha nem, akkor meg ne.
Az én hozzáállásom talán érthető, ha azt mondom, hogy a hazai politikai közelmúlt részletes elemzését kapom a kötetekből. S ez még akkor is érdekes, ha vallom: Az „Orbán Viktor és te” relációból a TE a hangsúlyosabb. Mindnyájunkon múlik, hogy épül vagy romhalmazzá válik ez az ország. Másképpen: a kispolitika mindenki számára nyitott terület, ahol meghozhatja a jobb életlehetőség feltételeit saját döntéseivel. Véleményem szerint mindnyájunknak ez a fajta aktivitás meghatározóan fontosabb, mint a nagypolitika. Talán egy képpel támasztom alá érvelésemet.
Kétféle ember van.
Az egyik eldobálja a papírhulladékot, ahol éppen feleslegessé válik számára, a másik felszedi a szemetet és a szemétkosárba dobja. A szerepek persze nem ilyen egyszerű képletek mentén alakulnak.
Uff. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr725562091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása