Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.11.12. 14:08 emmausz

Skiff és wegabox

Rövid séta, furcsa élmények a Dunánál
Már kocsival megyek, ameddig lehet. Mindenesetre a sikátoron áthaladva szépségesen rajzos indákat és árnyékokat fotóztam mellétéve a Kölcsey-epigramma sorait a Husztból. Érdekes szögben lekaptam a félköríves ablakot, mely egész rajzos lett rövidülésben. A parton sétálva az első benyomásom, hogy a „kőpark” gazdája még mindig ott csőszöli az általa egymásra rakott köveket. Gondolom, alacsony vízállásért és hosszas meleg időért imádkozik, mert vészesen emelkedik a vízszint és lassacskán hűl a levegő. Egyik csak a szobroknak, de a másik neki se tesz jót.
Néhány őszi hangulatképet is készítettem, mert ki tudná megállni, hogy ne tegye. Ez olyan volna, mintha Paál László festőállvánnyal a vállán egy gyönyörű erdőben sétálgatna, de valaki megtiltaná neki, hogy lefesse.  Néhány kép készült még. egyik arról, hogy a Havaria emberei egy skiffnek látszó rozsdásodó csónakot vizsgálgattak a parton. egy német zászlós csónakban pedig néhányan merülésre készültek? Mindenesetre motorcsónakjukkal a folyó közepére indultak. Feljebb egy nagyobb motoros hajóvesztegelt horgonyt vetve a folyón. Valaki valamikor itt hihetőleg a vízben végezte. RIP.
Hazafelé tartva megálltam, mert nem álltam meg, hogy le ne fotózzak egy zöldségárus cégfeliratot. Nagyon tipikus. Ez látható a képen: WEGABOX.  Nemtökkelütött fejemmel rájöttem, hogy a vega itt zöldséget vegetáliákat jelentene, de V-vel írva nem igazán ütős. A boksz pedig azt az skatulyát, amiben árusítják a wegát. Ám a WEGA szó a németben szerepel, és nem jelent zöldséget, hanem a Wegát jelölik vele, a Lant csillagkép legfényesebb csillagát. A BOX szó viszont nem szerepel a német szókincsben. Az angolban igen, ott dobozt jelent. Tehát ez a germángol szószörny sokfélére hasonlít, de a világon semmi értelme nincs. Hogy is mondja a humoralista? Ha nem is fluoreszkál, de xilofonozik.
Akkorhátennyi.          

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr295629188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása