Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.05.13. 16:58 emmausz

Óráról órára, percről percre

3.30 gyógytea éhgyomorra. De ki tudja vajon: éhgyomor-e az, amit este még megtöltöttem ezzel-azzal?
5.10 Pillantás a digitális rádióórára. Túl korai volna még felkelni.
7.00 A kukás autó zörgése ébreszt. Nem szoktam ennyit aludni. Épp ideje felkelni.
Reggeli gyógyszerek, tejeskávé, egy zsemle körözöttel.
7.20 PC be: a szokott internet-helyek böngészése, emailek, fb, bloggerek. Sehol semmi. A Google-kereső figyelmeztet,hogy ezen a napon született 1888-ban Inge Lehmann, aki szeizmológaként bizonyította, hogy magja van a Földnek.
7.55 Indulás misére.
8.00 Pontban beesünk kezdésre.
8.30 Van itthon minden, nem kell boltba mennünk.
Még egy tejeskávé, kálium-tablettával, mert a Furosemid (vízhajtó) „felzabálja” a káliumot.
9.40 PC be: a szokott internet-helyek böngészése, emailek, fb, bloggerek. Sehol semmi.
Hagyom bekapcsolva számítógépet, rákötöm a zsebrádió akkuját, hadd töltse.
9.45 Miről is írjak ma? Most semmiről, mert megérkezik Levente unoka. Kicsit játszunk, kicsit megnézi-meghallgatja Bud Spencer örökbecsű Lalalalalala c. opusát. Mostanra kb. 77-edszer. Majd lekívánkozik a Duna-partra.    
10.00 Le autóval a partra. Habok és hullámok, nagy döglött hal (kicsipkedték a sirályok a szemét is), uszadék fa mérhetetlen tömegben, folyóba dobható kavicsok, folyóba nem dobható nagy rönkök, nap, árnyék, nap nap, árnyék, nap. Nekem puska. Golyónak tekintem, bedobom a folyóba. Levinek pecabot: méretes „botkalimpa” a kezében, Tücsi „letelefonálja” (mobilfotó). Nem vittem nagy gépemet. Jól tettem, semmi különös, hacsaknem a Vöcsök II. szárnyashajó, amint vízuszályt röptet maga után, miközben eleje kikönyököl a vízből. Jött egy néhány sétahajó, BKK-hajó is. Nem értem, miért nem utazik rajta nagy tömeg ember. Olcsóbb lehetne a jegy, és ugyanott tartanának a cégek, mint így, hogy alig utazik velük-rajtuk valaki.
12.00 Ebédre készülünk.
PC be: a szokott internet-helyek böngészése, emailek, fb, bloggerek. Sehol semmi, ill. mégis. Deske írt egy posztot.
13.00 Befejezzük az ebédet Elvirával, Levivel, Domival, Tücsivel.
13.10 Józsi bejelentkezik.
13.30 Megérkezik. Kávézunk, beszélgetünk.
15.10 Ők egyszerre el, mi itt maradunk. A zsebrádió akkuja feltöltött, lekötöm a PC-ről. A szokott internet-helyek böngészése, emailek, fb, bloggerek. Sehol semmi. Olyannyira nem, hogy tegnap írt kommentemet nem találom a facebookon. Talán törölte a gazdája, vagy én kezeltem rosszul a technikát? A kommentet mindenesetre megismétlem. Lesem, hogy megél-e, vagy újra törlik.
16.00 Holnap nem megyek Zs-hoz, csak T, mert pénteki időpontot kaptam a SZIG-cserére. Akkor meg hogy mehetnék?
16.20 Elkészült napom eddigi vázlatos kivonata. Most jönne el annak az ideje, hogy posztot írjak. De hiszen készen is van ... és hol van még az este!
Összefoglaló az Eszt 8-hoz. Ámánt és háza népét felakasztják, házát Eszter, gyűrűjét Mardokeus kapja. A király rendeletei nem vonhatók vissza, ám újabb levelet fogalmaznak immár a zsidók védelmére. Ebben említik, hogy Ámán és még sokan saját jótevőik ellen kezdenek áskálódni. Ámán méltatlan lett hivatalára s gyors halál végzett vele. Kérik a perzsákat, hogy ne irtsák ki a zsidókat, inkább támogassák őket. A levél elment a birodalom 127 tartományába, s sok perzsa zsidóvá lett hatására. Közöm. Ez aztán a 180 fokos fordulat az eseményeket illetően. Ámán a maga módján jót akart (saját magának). Eszter is, egész népének. Nekem kilóg a fejezetből egy mondat. „Sokan saját jótevőik ellen kezdenek áskálódni.” Nemde ma is? Hányan vernek jótevőik kezére? Kicsik és nagyok. Kicsik, akik most próbálgatják oroszlánkörmeiket, mondván: „ezt még meg merem”. És nagyok, akiknek nincs az a rezsim, amely kielégíthetné mindent keveslő kívánságlistáikat. A hálátlanság mérhetetlenül igazságtalan, egyben életünk megrontója. Jobb hálásnak lenni reggel a reggelért, a reggeliért, a kisütő napért, a májusi esőért, s még ezer és egy dologért. A hála éltet.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr627456910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása