Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.09.24. 09:54 emmausz

A negyedik lecke

A negyedik lecke tegnap már elkezdtem, amit igen régóta mellőztem. A csapvíz ivását. Az úgy volt, hogy az esti gyógyszerek bevételének időpontja előtt elfogyott a tea, mind, amit napközben készítettem. A keserű pirulákat pedig le kell nyelni. Maradt a csapvíz. Hamar, kiengedetlenül, kissé langyosan. Elég pocsék íze volt. Pedig... Az óbudai csapvíz első díjas lett a természetes vizek kategóriájában. Kétségtelen tény, hogy megerősített hírek szerint csapvizünknél összetevőit tekintve alig van jobb. Ízét tekintve nem mernék megesküdni rá. Mindenesetre lehűtve kevésbé érezni a belekevert vegyszer szagát, bukéját. A negyedik lecke ez lesz, megszokni, hogy a csapvizet is meg lehet inni, sőt kívánatos. Szerencsémre koránt sem szükséges akkora tömegű víz elkortyolgatására, mint a CH-ban gazdag étrend esetén. Hát akkor hajrá.
Próféta voltam, szívem.
Tegnap OV a bajor CSU vendégeként közös sajtótájékoztatót tartott az ottani vezetőkkel. Ebben meghirdette hat pontos programját, amely ésszerű (ezt még gyakorolnom kell, de minek: észszerű) javaslatokat sorol fel a népvándorlás megszüntetése érdekében. T. említi, hogy tele van a FB az OV javaslatait örömmel nyugtázó, elismerő, neki gratuláló bejegyzésekkel. Mondom neki. Örülök a sikernek, de lefogadom, hogy az EU lesöpri a javaslatokat. Nem akarok erős kifejezéseket használni, inkább elvileg értékelem ezt a várható döntést.  Korábban már említettem, hogy a román jött-ment, Ionesco hány francia korifeus haragját vívta ki azzal, hogy olyan elveket hangoztatott, amelyeket amazok nem mertek kimondani, s várták az alkalmat, hogy egyszer majd... A képlet ugyanaz. Igaza lehet, de miért ő mondja? Az újabb szamár döntésnek két kimenetele lehet. Jobb esetben a közeljövőben beterjeszti ugyanezt átfogalmazva Merkel vagy valaki más, rosszabb esetben az EU ásogatja saját sírját. Miért mondom ezt? Pl. azért, mert a bankadó ellen nyüszített egész Európa, aztán szép lassan „OV-től függetlenül” saját elhatározásukból bevezették. Ugyanígy járt a kerítéssel az országhatáron. Miért épít kerítést? Miért ő épít, amikor mi előbb akartunk. Nem folytatom tovább. Azért innen kiáltom: Segítség, az EU megzakkant!
56 (55). ZSOLTÁR. A HÍVŐ BIZALMA (A karvezetőnek a „Távoli istenek galambja” szerint – miktam Dávidtól, amikor a filiszteusok elfogták Gátban.) Légy kegyes hozzám, Uram, mert az emberek eltipornak, folytonos harcban szorongatnak. Ellenségeim folyvást lábukkal taposnak, és sokan vannak, akik vesztemre törnek. Állíts talpra, amely napon elfog a félelem, mivel tebenned bízom. Dicsőítem Istenben a szavát, Istenben remélek, nem félek, a halandó mit árthatna nekem. Naphosszat kiforgatják szavaimat, minden gondolatuk az elvesztésem. Összegyűlnek és körülvesznek, lesik lépteimet, életemre törnek. Gonoszságuk ellenére megszabaduljanak? Uram, haragodban söpörd el e népeket! Feljegyezted, Uram, szenvedésem útját, összegyűjtötted tömlőidben könnyeimet. Ellenségeim visszarettennek, amikor téged szólítalak. Tudom, hogy Isten valóban velem van. Dicsőítem Istenben a szavát, dicsőítem az Úrban a szavát. Istenben bizakodom, nem félek, az ember mit árthat nekem? Tartozom azzal, amit ígértem, Istenem, hálaáldozatot mutatok be neked. Mert életemet kiragadtad a halálból, hogy az élők világosságában járjak Isten előtt. Közöm. Kérdés-e a posztomban kifejtett politikai magatartást észlelve a zsoltár aktualitása. Volt már ilyen a történelemben. Mit ír Dávid? Ellenségeim folyvást lábukkal taposnak, és sokan vannak, akik vesztemre törnek. Naphosszat kiforgatják szavaimat, minden gondolatuk az elvesztésem. Azzal együtt sem kívánom, amit Dávid kívánt: Uram, haragodban söpörd el e népeket! Isten nem személyválogató, s nem válogat a népek között sem. Azt nézi, hogy lelkiismeretem szerint élek-e?   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr837815688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása