Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.11.02. 07:05 emmausz

Párhuzamos történetek

Egyszer útközben Jézus látott egy vakon született embert... sarat csinált, s a sarat a vak szemére kente, majd meghagyta neki: „Menj, mosakodj meg a Siloe tavában.” ... Az elment, megmosdott, s amikor visszatért, már látott. ... megkérdezték tőle: „Hogyan nyílt meg a szemed?” Elmondta nekik: „Az az ember, akit Jézusnak hívnak, sarat csinált, a szememre kente s meghagyta: Menj, mosakodj meg a Siloe tavában. Elmentem, megmosdottam és látok.” ... elvitték a farizeusokhoz, mert az a nap, amikor Jézus sarat csinált és megnyitotta a szemét, szombati nap volt. A farizeusok is megkérdezték tőle, hogyan nyílt meg a szeme. Elmondta nekik: ...„Mit tartasz arról, aki visszaadta a szemed világát?” „Azt, hogy próféta” – felelte. ... A farizeusok kijelentették: Mi tudjuk, hogy ez az ember bűnös.” Azt, hogy bűnös-e – felelte –, nem tudom. Csak azt tudom, hogy vak voltam, és most látok.” Tovább kérdezték: „Mit csinált veled? Hogy adta vissza a szemed világát?” A vakon született: Talán ti is tanítványai akartok lenni?” A farizeusok: „Légy a tanítványa te! Mi Mózes tanítványai vagyunk. Mózessel beszélt az Isten, de hogy ez honnét való, azt nem tudjuk.” ... A volt vak: Amióta fennáll a világ, sohasem lehetett hallani, hogy valaki visszaadta volna egy vakon születettnek a szeme világát. Ha nem Istentől való volna, nem tehetett volna semmit.” Erre rászóltak: „Te akarsz minket tanítani, aki mindenestül bűnben születtél?” Ezzel kidobták. (Vö. Jn 9. fejezet)
Aki gyógyulni akar, és súlyát normalizálni, az cselekedjen: egyen paleo-ketogén élelmiszereket.
Ha elmégy a nyugati típusú orvoslás emberei közé, ellenérzéssel fogsz találkozni. Támadni fogják a módszert, mely teljesen ellenkezik a saját gyakorlatukkal. Dicsérheted a paleo-orvoslást, csóválják a fejüket, és tiltakoznak ellene. Mondhatod, hogy eldobtad a gyógyszereidet, és jól érzed magadat nélkülük, meglepődnek talán, hogy látványosan lefogytál. Mégis... Hiába ajánlod nekik a módszert, kikérik maguknak esetleg „leordítják” a fejedet. Te bizonyítod, hogy mi történt veled, ők furcsán néznek rád. Különösen, ha rá akarod bírni őket, hogy változtassák álláspontjukat. Ha kéred a tőlük is megkapható vizsgálatokat, könnyen megjárhatod. Kidobhatnak, elutasíthatnak, beperelhetnek, kígyót-békát összehordhatnak ellened és a paleomedicina ellen. A világ már csak ilyen.
97. ZSOLTÁR. AZ ÚR DIADALMENETE Király az Úr! Ujjongjon a föld, ünnepeljen a sok sziget! Felhő és homály van körülötte, trónjának támasza jog és igazság. Előtte tűz lobog, s megemészti ellenségeit körös-körül. Villámai megvilágítják a földkerekséget, a föld látja és megremeg. A hegyek szétfolynak, mint a viasz, a világ urának tekintete előtt. Az egek hirdetik igazságosságát, a népek szemlélik fölségét. Szégyent vallanak, kik képek előtt hajtanak térdet, akik bálványokkal dicsekszenek: az istenek mind térdre hullnak előtte. Sion hallja és vigad, Júda leányai ujjonganak, ünneplik, Uram, ítéleteidet. Mert te vagy, Uram, a legfőbb a földön, messze fönségesebb minden istennél. Az Úr szereti, akik gyűlölik a rosszat, őrzi azok lelkét, akik hűségesek hozzá, s megmenti őket a gonoszok kezétől. Világosság ragyog fel az igaznak, az ártatlan szívet öröm tölti el. Örüljetek hát, igazak, az Úrban, és áldjátok szentséges nevét!  Közöm. Isten attribútumainak kis felsorolása: Felhő és homály, jog és igazság, tűz, megvilágító, fölséges, a bálványok „térdre hullnak” előtte legfőbb a földön, fenséges. Konklúzió: Az Úr őrzi a hűségesek lelkét. Örüljetek hát, igazak, az Úrban, és áldjátok szentséges nevét!  

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr638043000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2015.11.02. 09:22:17

A vejem huszonhét éve vegetariánus. Neki külön főzünk családi ebédekkor. Egészséges és munkabíró.
( Újabb lehetséges példa.)

emmausz 2015.11.02. 11:25:49

Úgy látszik, hogy többféle modell élhető.
süti beállítások módosítása