Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.01.25. 13:36 emmausz

Van, amit javítani kell, van, amit ki kell dobni.

Kidobni az órás rádiót kell, mert órája valamiért nem működik, a rádió rész pedig igen gyenge minőségű.  
Reménykedem, és reményem alapos: Kezdek kikecmeregni az arcüreggyulladásból. Csütörtökig muszáj magamra figyelni. Szeretném, ha eseménytelen napok elé néznék. A négyéves Levente unoka örült ajándékainak, kiváltképp egy ígért futóbiciklinek. Mi többiek is jól éreztük magunkat.  Ma cseréltem a tucatnyi szódáspalackot. Holnapra bejelentkeztem szervizbe, mert a Colt szervokormánya nyikorog. Olajat kell cserélni a további romlás megakadályozására. Dióhéjban ennyi elég is a nap történéseiből.
Az Énekek éneke 1. f. (CÍM ÉS BEVEZETŐ)
Az énekek éneke Salamontól. A MENYASSZONY: Csókoljon meg a szája csókjával! Igen, szerelmed édesebb a bornál. Keneteidnek illata kellemes, mint a kiöntött olaj, olyan a neved, azért szeretnek a lányok.
AZ ELSŐ ÉNEK: Vigyél magaddal! Siessünk, el innét! Lakosztályába vezet a király! Te leszel az örömünk és a boldogságunk! Szerelmedet többre tartjuk a bornál! Mert méltán megillet a szeretet.
A MENYASSZONY: Barna a bőröm, de azért szép vagyok Jeruzsálem lányai, mint Kedár sátrai, Zalma takarói. Ne nézzetek le, amiért barna vagyok, hiszen a nap barnított le! Anyámnak fiai nehezteltek rám, elküldtek hát szőlőt őrizni, s a magam szőlejére nem vigyázhattam. Te, akit szeret a lelkem, mondd, hol legeltetsz, s a déli órában (nyájaddal) hol delelsz? Miért is kellene tovább kóborolnom, társaidnak nyáját kerülgetnem?
 KAR:  Ha magad nem tudod, asszonyoknak gyöngye, akkor csak haladj a juhok nyomán, és legeltesd a magad gidáit a pásztoremberek tanyahelye körül!
A VŐLEGÉNY: Fáraó hintaja elé való paripához tartalak, mátkám, hasonlónak. Szép az arcod a függőid között, s a korállal ékesített nyakad! Aranyból csináltatunk neked láncocskát, s rá ezüstből gyöngyöket.
A MENYASSZONY: Amíg asztalánál mulat a király, nárdusom jó illatot áraszt magából. Kedvesem, mint egy csomó mirha, a keblemen pihen majd. Szerelmem olyan nekem, mint a ciprusfürt, amely az Engedi szőlőhegyén terem.
A VŐLEGÉNY: De szép vagy, kedvesem, de szép vagy! Akár a galambok, olyanok a szemeid!
A MENYASSZONY: Szép vagy, szerelmem, elbájolóan szép! Nyoszolyánk üde zöld, házunk gerendái cédrusfából vannak, falainkat meg ciprusfa borítja. Közöm. A könyv szerelmes dalok gyűjteménye. Krisztus és az egyház kapcsolatára vonatkoztatjuk. Egymásban gyönyörködik Krisztus, a vőlegény és menyasszonya, az anyaszentegyház.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr588311638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása