Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.03.26. 09:11 emmausz

Tudom, hogy mi lesz, de hogy addig mi lesz?

Egy készülő könyvben olvasom:
Teresa Musco utolsó naplóbejegyzésével 1976. április 2-án a Szűzanya válaszát rögzítette, arra a kérdésére, hogy mit jelentenek ezek a csodák: „Leányom, e könnyeim sokak hideg szívét fogják megújítani, és másokét is, akikben nincsen jóakarat. És ami azokat illeti, akik nem imádkoznak… tudd meg, hogy azok számára ezek a könnyek, ha meg nem térnek, kárhozattá válnak.” Hogy milyen sors fenyegeti az emberiséget, arra nézve már néhány évvel korábban (1973. október 10-én) Teresára bízta a következőket:

„Új háború kezdődik azon a földön, ahol a Megváltó, az én szerelmes Fiam született, és nem lesz vége. Úgy tűnik, hogy békét kötnek, de ez nem igaz, mert onnan indul ki a nagy háború, onnan jön a nagy fenyítés az égből a földre.”

A 2000 szeptemberében kitört „második Intifáda” óta ez a figyelmeztetés aktuálisabb, mint valaha.

1976 nagyhetében Teresa Musco állapota drámaian megromlott. A homlokán újra meg újra vérnyomok jelentek meg, fejpárnája tele volt vérfoltokkal. Hamarosan nyilvánvaló lett, hogy a haja alatt is vérzett. Más alkalommal mintha csapásokat próbált volna kikerülni. in: M. Hesemann: Stigmata.
Az előzőekhez képest Krisztus ezt mondja: „Azt a napot és órát azonban nem tudja senki, az ég angyalai sem, a Fiú sem, csak az Atya.” (Mt 24,36)
Az előző kinyilatkoztatás fényében a T. Musco által közvetített próféciát hiteltelennek kell tekintenem, vagy legalábbis a világ vége kizárható nagy háború ide, nagy háború oda.
Ízelítő a Sir 22. f.-ből:
A lusta
Sárral bekent kőhöz hasonlít a lusta, ... mint egy nagy halom szemét...

Rosszul sikerült gyermekek
A neveletlen fiú szégyene apjának, az ilyen lány meg csak a kárára van. ... a verés és fenyíték mindenkor bölcs dolog.
Bölcsesség és balgaság
... sirasd a balgát, mert kialudt értelme. ... Ostoba emberrel ne sokat beszélgess, a balgával pedig ne igen érintkezz. ... Kerüld el őt, akkor ... nem bosszankodsz ostobasága miatt ...
A barátság
... Ha barátod ellen szót emeltél, ne aggódj, van mód a kiengesztelésre. De hogyha gyalázod, megveted, titkait fölfeded és tőrbe csalod, akkor minden barát elmenekül tőled. Légy hű barátodhoz, hogyha tönkremegy is... Tarts ki mellette nélkülözésében, hogy örökségében is osztozhassál vele. ...
Éberség
Ki állít őrszemet a szám elé, és ki tesz jól záró pecsétet ajkamra, nehogy ravaszul szóljak és a nyelvem a vesztemre legyen? Közöm. Keményen indul a fejezet a lusta és az engedetlen gyerekekről szóló kijelentések miatt. A verés és a patriarkális létmód összefüggést mutatnak. A ló akkor húz, ha verik, vagy ha cukrot adnak neki. Nem zárom ki a verést, de a legvégső esetre jó tartogatni. Amikor minden pozitív közeledés falra hányt borsó marad, utolsó lehetőség legyen. Se a verés, se a cukor nem hat, ha más modellt lát tőlünk a gyerek. A nevelés közepe a követési effektus.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr598527160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása