Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.06.25. 15:04 emmausz

Egy dunsztos napon

A tegnapi nap nagy durranása: Születésnapom van! – kiáltottam fel, ma vagyok 69 és háromnegyed éves. Lelkesedésem nem váltott ki senkiből katarzist. Az már inkább, hogy a gőzösen párás 36 fokból a hazatérők betértek a légkondi által kreált 25 fokba. Szavamra mondom, én már fáztam, kicsit feljebb öltöztem. Ma szintén nagy melegben indultunk bevásárolni. Feltöltöttük készleteinket.  Ott hagytuk az 1000 ftos magyar zászlót (made in prc). Vettünk egy angol emblémás fehér baseball-sapkát (made in prc), egy pár tornacipőt (made in prc). Tetőtől talpig fel van öltöztetve Á. unoka. Akinek a feje, a kézfeje és a lábfeje be van bugyolálva, annak jó esélye van arra, hogy nem fázik – említette hajdan egy sziklamászó. Ami a mai kánikulát illeti, akinek fedetlenek mindezen testrészei, lefogadom, azok se fáznak.
T. szeretett volna itthonra egy-két könnyű nadrágot magának. Nosza, vett is egy feketét és egy szürkét. Utóbbi már csaknem olyan, mint Király kapusé, aki szürke mackónadrágban pompázik minden alkalommal, amikor ő a csapat kapuőre. Olyan emblematikus figurája lett az EB-nek, hogy egy MÉM-ben az Eiffel-torony alsó szárára kvázi szürke mackónadrágot húztak. Ugyanilyen termékben pompáznak politikusok, szimpatizánsok a nagy üzletláncok legnagyobb örömére.
Egyebekben közönségesnél közönségesebb tárgyak százai is kaphatók az áruházakban. Mind között a legellenszenvesebb nekem egy futballra hajazó, hasas söröskrigli. Gömbből nem jó inni, miként kriglivel se jó focizni.
Különben is a profi sörivók üvegből nyakalják vagy a felpattintott dobozt pohárnak kinevezve közvetlenül az aludobozból hörpölik ki a nedűt.
Egyre mozgalmasabb mérkőzések elé nézünk, különösen is a minket érintőkre. Vajon hány ilyennel számolhatunk az egyre sűrűbb mezőnyben?
Tegnap az EU-ban maradás ellen szavaztak a britek. Komolyan vették, hogy van élet az EU-n kívül is? Ez sokaknak tetszett, sokaknak nem. Fama est, hogy a parlament a népszavazás ellenére is bent tarthatja az angolokat, hírlik az is, hogy egyesek újabb népszavazás kitűzéséért keresik a jogi lehetőségeket. Egy nyugati vezető véleménye szerint nem az EU vezetésével, hanem a birka népekkel van a baj, akik nem képesek felfogni, hogy eleik a javukat akarják. Akarják a javukat? – kérdem én. Egy általam rendszeresen olvasott blogger véleményét idemásolom: „Anglia kilépése az EU-ból. Nem tudom a történet helyi értékét, nem értek hozzá. Távolabbról; a szézüllött Európa, hacsak nem tér vissza zsidó-keresztény eszméihez, már a jelenben pusztulásra vagy teljes eljelentéktelenedésre van ítélve.”  P.
Izajás 61. fejezet:
A próféta küldetése
Az Úr lelke nyugszik rajtam, mert az Úr kent föl engem. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, és meggyógyítsam a megtört szívűeket. Hogy szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadságot a börtönök lakóinak. Hogy hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét
, Istenünk bosszújának napját. Hogy megvigasztaljam mind a gyászolókat, és koszorút adjak a hamu helyébe, örömnek olaját a gyászruha helyett, a szomorúság lelke helyett meg ünnepi öröméneket. Az igaz élet tölgyeinek nevezik majd őket, akiket az Úr ültetett el, az ő dicsőségére. Fölépítik az ősi romokat, és ami már rég pusztulásnak indult, azt helyreállítják. Újra fölépítik az elhagyott városokat, amelyek annyi nemzedéken át romokban hevertek. Idegenek állnak elő és legeltetik nyájaidat, szántóvetőid és vincellérjeid is más nemzetből valók lesznek. Benneteket meg az Úr papjainak hívnak, és így neveznek: Istenünk szolgái. A nemzetek gazdagságát élvezitek majd, és kincseikkel ékesíthetitek magatokat. Mivel kétszeres volt a gyalázatuk, hisz megvetés és leköpdösés volt a részük, azért kétszeres lesz az örökségük is az országban, és örökké tartó lesz az örömük. Mert én, az Úr szeretem az igazságot, ám a rablást meg a gazságot gyűlölöm. Megjutalmazom őket hűségemben, és örök szövetséget kötök velük. Sarjadékuk híres lesz a nemzetek között, és minden ivadékuk a népek körében. Akik látják őket, elismerik majd, hogy ez az a nemzedék, amelyet megáldott az Úr. „Ujjongó örömmel örülök az Úrban, lelkem ujjong az én Istenemben, mert az üdvösség ruhájába öltöztetett, s az igaz élet köntösébe burkolt, mint a vőlegényt, aki koszorút visel, és mint a menyasszonyt, aki ékszerekkel díszíti magát.

Újabb ének Jeruzsálem dicsőséges helyreállításáról
Mert amint a föld megtermi növényeit, és a kert kisarjasztja a veteményeket, úgy sarjasztja ki az Úr az igazságosságot, és a magasztalást, minden nép színe előtt.” Közöm. Jézus a názáreti zsinagógában ezt az izajási tekercset emeli ki, olvassa fel és fejti ki a benne lévőket – rögzíti a tényt Lukács evangélista. Majd így folytatja: Összetekerte az Írást, átadta a szolgának és leült. A zsinagógában minden szem rászegeződött. S elkezdte beszédét: „Ma beteljesedett az Írás, amit az imént hallottatok.” Olyan pontos képet fest Lukács a részletekről, hogy olvastán ott érezzük magunkat a zsinagógában. Igazában az történt, amit a későbbiekben Izajás így fogalmaz meg: amint a föld megtermi növényeit, és a kert kisarjasztja a veteményeket, úgy sarjasztja ki az Úr az igazságosságot, és a magasztalást. Jézus az, aki életével és tanításával sarjasztotta az Úr igazságát és beteljesítette magasztalását. Akik magukat keresztényeknek tudják, azt is tudják, hogy a fogalom jelentése: Krisztus-követő. Akkor hát, aki keresztény, így tegyen. Ámen. Így legyen!       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr968842938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása