Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.10.19. 13:18 emmausz

Változó hangulatban

Tegnap semmi sem volt jó.
Fejem zúgott, mint hidegfront idején. Aztán csoporttalálkozónk volt este, és abban az időben mintha elfújták volna nehézségeimet.
Fejem könnyű lett, semmi se borzolta tovább idegrendszeremet. Valahogyan lélekemelőre sikerült a beszélgetés.
Nem mintha el tudtam volna mind mondani, amit akartam, nem mintha a többiek mind el tudták volna mondani mindazt, amit akartak.
De mégis.
Könnyű estém, jó éjszakám volt.
Előkaptam a gitárt, és megpróbáltam eljátszani az I'll cry instead c. számot (the Beatles), ami után még több jó számuk jutott eszembe. Könnyű, pihentető éjszakám is volt, noha fél hatkor kidobott az ágyam, de azt se bántam. Majd alszom én... amikor akarok. Elvégre tíz éve nyugdíjas volnék, vagy mi a szösz. Apropó: Ezt is meg kellene ünnepelni. Éppen 10 éve kaptam kézhez az első nyugdíjamat, a mainál lényegesen szerényebb mértékűt. De hát akkor még teljes állásban dolgoztam jó sokáig.
Ma arra gondoltam, hogy teljes biztonságban élek, valós törékenységem ellenére.
Majd lesz, ami lesz, ám
most van, ami van, és
ez nagyon fontos.
Paleo-ketogén reggeli után és egyáltalán nem paleo-ketogén ebéden vagyunk túl.
Mindjárt felteszem a lefotózott chili-virágot. Nyílik a kis bokrocskán az új virág, s lassan fonnyadnak rajta a paprikácskák. Néhány magot elültetek cserépbe. Hadd növekedjék virágoskertünk.
Ízelítő az Ezekiel 43. f.-ből:
Az Úr dicsősége bevonul az új templomba
... Izrael Istenének dicsősége bevonult kelet felől. Hangja olyan volt, mint a nagy vizek zúgása, és fönségétől tündöklött a föld. ... Ekkor a lélek fölemelt, bevitt a belső udvarba, és lám, a templomot betöltötte az Úr dicsősége. ... „Emberfia, ez az én trónom helye, lábam nyomának helye, ahol Izrael fiai között akarok lakni örökké. ... Te pedig, emberfia... mutasd meg nekik a templomot és ..., ismertesd meg velük egész rendjét és törvényét ..., hogy ezeket a törvényeket és rendelkezéseket ... megtartsák. Ez a templom törvénye: a hegy tetején az egész terület, amely körülötte van, igen szent terület.”

Az oltár
... a tűzhelyről fölfelé négy szarv emelkedett ki. A tűzhely ...egyenlő oldalú négyszög volt. Kiszögellésének hossza tizennégy könyök, szélessége tizennégy könyök volt ... A lépcsői kelet felé néztek.

Az oltár fölszentelése
..., adj a Cádok ivadékai közül való levita papoknak, akik hozzám közelíthetnek ... egy fiatal bikát a bűnért való áldozatul. Végy a véréből és kend meg vele az oltár négy szarvát és a kiszögellés négy sarkát, meg a szegélyt körös-körül, hogy megtisztítsd és megengeszteld. ...a bikát ...égessétek el a templomnak egyik elkülönített helyén a szentélyen kívül. A második napon mutass be egy hibátlan kecskebakot ...egy hibátlan fiatal bikát és egy hibátlan kost a nyájból. ...  Hét napon át kell az oltárt bűnteleníteni, megtisztítani és fölszentelni... a nyolcadik napon, és azon túl is mutassák be a papok az oltáron égőáldozataitokat és közösségi áldozataitokat... Közöm. Adva a struktúra, most rátér Ezekiel a funkció taglalására. Felvázolja az Úrtól kapott distinkciók szerint a szertartás rendjét. Új templom épül hát új helyen, távol a palotától, keleten. Méltóknak kell lenniük a papoknak, amikor Isten elé lépnek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5311821385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása