Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.05. 10:36 emmausz

Egyszer a Zászlónk cikket kért tavasszal, olyasmit, ami fiataloknak érdekes lehet, mély és láttató. Ebben szerepelt egy mondat, amiben elmondom, hogy nekem akkor érkezik a tavasz, amikor újraolajozom a bicikliláncot (érzitek a szagát?), a földút még nedves, amelyen surrog a bicikliabroncs (halljátok a nedves por surrogását?), és érzem a kellemesen fanyar gumiszagot a tiszta levegőben (érzitek a kénes gumiszagot?).
Ma meg itt a lakókörnyezetemben a tavasz egyik jele, hogy a közmunkások összegereblyézik a fás-füves részekről a letört ágakat, az avart, és teherautóra pakolják. Persze a megenyhült léghőmérséklet és a hajnali rigófütty ugyancsak a tavaszérzést nyomatékosítják.      
***
Tegnap cikket olvastam arról, hogy egy megszokott irányváltoztatási helyen a forgalom terelését máshogy rendezték, és ezt csak egy félig láthatatlan tábla mutatja, és egy szinte teljesen láthatatlan kamera rögzíti mindazokat, akik rutinból mégis befordulnak a korábban lehetséges irányba. A közterületisek pedig szorgalmasan írják az 50 000 ft-os bírságról szóló csekkeket. Ezt unta meg egyik kárvallott, és kiállt a sarokra, hogy figyelmeztesse az autósokat. A közterületisek kihívták rá a rendőrséget (stagnált a bolt). A rendőrök felvették az illető adatait, de nem tartották etikátlannak amit csinál. Mégis kérték, hogy menjen szépen haza. Egy nagy piros pont a rendőröknek. A meglehetősen durva történetnek itt a vége, fuss el véle! 
Aki nem hiszi, járjon utána!     
***
Concor. Beszéltem a mellékhatásairól? Még nem? Nahátakkor! Nekem ilyeneket okoz: hallászavar, kötőhártya-gyulladásszerű tünetek, alvászavar, légszomj. Kösz. Nem tudtam, hogy mitől ragad reggelenként a szemem. Most már tudom. Azt is, hogy ez nem a fertőző fajta, de érzésre éppoly kellemetlen.
Ízelítő a Márk 9. f.-ből 2. rész.
Jézus másodszor jövendöli meg szenvedését
...Megmondta nekik, hogy az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de azután hogy megölik, harmadnapra feltámad. Nemigen értették ugyan a szavait, de nem merték kérdezgetni.

A tanítványok oktatása
A tanítványok rivalizáltak. Jézus: „Ha valaki első akar lenni, legyen a legutolsó, mindenkinek a szolgája... Aki befogad egy gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki küldött engem.” ... Aki a nevemben csodát tesz, nem fog egykönnyen szidalmazni. Aki nincs ellenünk, az velünk van. Ha csak egy pohár vizet ad is valaki azért, mert Krisztuséi vagytok, megkapja érte a jutalmát. Ha viszont valaki megbotránkoztat egyet is e kicsik közül, jobb volna neki, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tengerbe vetnék. Ha kezed megbotránkoztat, vágd le. Ha lábad megbotránkoztat, vágd le. Ha szemed megbotránkoztat, vájd ki. Jobb félszemmel bemenned az Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutni. A só jó. De ha ízét veszti, mivel ízesítik meg? Legyen bennetek só, és éljetek békében egymással.” Közöm. Jézus megfogalmazza övéinek, hogy miféle érdemszerző cselekedetek vannak (szolgálat, gyereke befogadása, társak szerzése, szomjazónak ital adása, értékes életvitel /só=/, belső béke), s óva inti őket a botrányokozástól (szemmel, végtagokkal stb.). Bármilyen szörnyű és vad az általa felvázolt kép, végül is igaz. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6712314077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása