Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.17. 06:52 emmausz

Nyikk...nyikk...nyiknyiknyikk

Ha nem kellett volna tegnap kontrollra mennem, ma jönnénk haza a Balatonról. Mivel az élet akadályt állított, hipp-hopp, mi már itt vagyunk kettecskén. Szívecskés gyógyszeremet nem kell kettétörnöm reggel, ha pulzusszámom hatvan fölötti, de ha az ötvenes tartományban tartózkodik, elég a fél Concor (2,5 mg). Ezt tudtam meg tegnap a kardiológián. Meg azt, hogy szívem szabályosan nyomja a sinusokat. A dolog érdekessége, hogy ha a házi orvos küld EKG-ra, akkor egy másik intézményben időt kell kérni, majd kivárni, hogy fogadjanak. (Mondják, hogy EKG-t a házi orvos is készíthetne.) Érthetetlenül állok előtte. Kovács dr. beszólt Krisztikének, aki betessékelt, és két percen belül a kezembe nyomta az elkészült EKG-leletet. Miféle manipulálás lengi körül a várakozólistázást? Netán a kiszámlázott költségek szinten tartása? A keret adva, s ha szükséges ritkítani kell a vizsgálatok számát. Egyszerűbb volna a számlákat mérsékelt összegre kiállítani, és akkor gördülékenyebb lehetne az ellátás. Vajon idegsejtjeinkben van még a normaemelések időszaka? Ha gyorsabban teljesített az ügyes kőműves, mindenki kénytelen volt utánozni őt, mert megemelték a teljesítendő normát.
A vicc szerint a főnökhöz megy Józsi bácsi, hogy gépzsírt kérjen nyikorgó talicskája megkenéséhez.
A főnök megkérdezi: Aztán mondja csak, hogy nyikorog a talicskája?
Józsi bácsi: Nyikk ... nyikk ... nyikk ... nyikk.
A főnök: Józsikám, ki van rúgva!
Józsi: Miért?
Főnök: Mert így kellett volna nyikorognia a talicskának: nyiknyiknyiknyiknyiknyik...   
Ízelítő a Lukács
1. f.-ből. 3. rész.
Keresztelő János születése
Erzsébet ...fiút szült. ... A nyolcadik napon elmentek, hogy körülmetéljék a gyermeket. Zakariásnak akarták elnevezni. ... intettek az apának, minek akarja, hogy elnevezzék. Az írótáblát kért, és ráírta: „János az ő neve.” Mindnyájan csodálkoztak. Neki pedig nyomban megnyílt az ajka ... és magasztalta az Istent. ... az Úr keze volt vele.

Benedictus
Zakariás: „Áldott az Úr, Izrael Istene, mert meglátogatta és megváltotta népét. Az üdvösség erejét támasztotta nekünk szolgája, Dávid házában. Ahogy mondta a szent próféták szájával ősidők óta: megmentett minket ellenségeinktől és gyűlölőink kezétől, hogy irgalmazzon atyáinknak, és megemlékezzék szent szövetségéről. Az esküről, amelyet atyánknak, Ábrahámnak esküdött, hogy majd megadja nekünk, hogy az ellenség kezéből kiszabadítva, félelmet nem ismerve szolgáljunk neki, szentségben és igazságban színe előtt életünk minden napján. Téged pedig, fiú, a Magasságbeli prófétájának fognak hívni, mert az Úr előtt jársz majd, hogy előkészítsd útját, hogy az üdvösség ismeretét add népének bűnei bocsánatára,Istenünk könyörülő irgalmából, melyben meglátogat minket a napkelet a magasságból, hogy a sötétben és a halál árnyékában ülőknek ragyogjon, és lépteinket a béke útjára irányítsa.” A gyermek nőtt, erősödött lélekben, és mindaddig a pusztában élt, míg Izrael előtt föl nem lépett. Közöm. Csoda, hogy elmúlt Zak. némasága, csoda, hogy Erzsébet élemedett kora ellenére megszülte Jánost, aki a pusztában nőtt fel.  A Benedictus Zakariás himnusza, aki barokkos körmondatokban áldja Istent, meséli el János helyét, prófétai küldetését. Minden reggel elmondják a papi zsolozsma részeként. Zakariást a hagyomány szerint Heródes lefejeztette, mert nem mondta meg, hogy hol van a fia betlehemi gyermekgyilkosság idején.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9912344103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása