Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.07.16. 09:47 emmausz

Azért jöttem…

Ma érdekes kijelentéssel szembesültünk a templomban. A perikópából két mondatot hozok ide. „Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége” stb…  (Mt 10,35-36)
Elgondolkoztató kijelentés, csaknem megbotránkoztató. Hihetőleg nem pontos a feljegyzés. De az is lehet, hogy az arám nyelv nem túlságosan hajlékony. Ti. Jézus eljövetelének egyik következménye, hogy minden kor minden közössége meghasonlik egy kicsit, mert spiritualitásuk különféle tempóban változik. Ezt még sokféleképpen megfogalmazhatnám, de legyen elég ez. Viszont a megértését segítheti, ha leírom:
Egy tanár anélkül ítél egy feleletet, hogy ismerné a tanuló felkészülésének a körülményeit. Ez aztán nemritkán feszültségek forrása.
Gondolhatunk családtagjaink eltérő szokásaira, rutinjaira. Hogyan nézünk ezekre, és a többiek hogyan reflektálnak a sajátunkra?
Gondolhatunk arra, hogy egy 160-as IQ-jú ember gondolatait hányan értik meg. A többiek meg furcsálkodnak… és akkor még finom voltam.
Gondolhatunk arra, hogy Einstein fizikai tételeit hányan értették meg?
Végül gondolnunk kell arra is, hogy Jézus tökéletes szeretetét hányan voltak képesek felfogni, uram bocsá’ magukévá tenni…
Nem is gondolkodom tovább.
***
Hollandiából jött a hír, hogy az őslakosoknak fel is út, le is út, ha nem tetszik nekik a bevándorlók léte. Honnan ismerik ezek az urak (és hölgyek) a magyar népdalt – miszerint:
Nem, nem, nem, nem, nem, nem, / Nem megyünk mi innen el, / Míg a gazda, házi gazda / furkósbottal ki nem ver. // Ha nem tetszik a gazdának, / hogy mi itten mulatunk. / Szedje fel a sátorfáját, / de mi itten maradunk. /
Tanulságos. Nemde?
Dede.
***
Tegnap véget ért a foci VB. Győztek a franciák, mert szerencséjük volt, vesztettek(?) a horvátok, akik végig teljesítettek. Ki tudja, melyik csapat szurkolótábora volt nagyobb: a franciáké az afrikai érdekeltségben élőkkel együtt, vagy a horvátoké, amely nép közel áll azokhoz, akik a monarchia területén éltek, élünk.
Nekem nyerő-nyerő volt a játék.
Franciáknál él egyik lányunk családostul.
Viszont a Gyorgyovich nevet se tagadhatom le (a horvátok így írnák: Ɖorđević).  
Tehát győztünk!!!

    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr114115579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása