Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.10.27. 11:23 emmausz

Halloween, vagy Mindenszentek? Ez a kérdés, válasszatok!

Tegnap előtt lementem a Duna-partra, tegnap nem mentem le a Duna-partra, és eddig ma sem. Viszont nem készítettem újabb képeket se pirosba hajló levelekről és ez értékelhető tényező. Viszont elmentünk az Auchanba, ahol szintén nem tanácsos fényképezni, ezért csak ide írom, hogy a Halloween-tök ártábláján szerepelt ez a szöveg: Fogyasztásra nem alkalmas.  Megoszlanak ez ügyben a vélemények.
Telepumpálták vajon térfogatnövelővel?
Ki tudja.
A FB-on elindult az újabb vita arról, hogy a Halloween vidám és muris, vagy pedig negatív jelentéseket hordoz. A mellette érvelők az ellenzők hisztijéről írnak, de akár meg is fordíthatnám a kijelentést: a Halloween mellett érvelők hisztijéről éppúgy lehetne cikkezni.
Magam természetesen ellene vagyok a rossznak jóként való elfogadtatásának. Az üzletközpontban láttam halálfejes poharat és bögrét, csontvázas pólót. Akinek ez szép, viselje, igyon belőle, mert az olyan polgárpukkasztó. De vajon miért kell mindenféle kóros hóbortnak teret adni?
Gondolom, azért hogy érzékenyítsenek bennünket a gonoszság befogadására. Nem kívánok démon sört inni. Jó nekem a dolgok pozitív megközelítése is. Sőt csak az jó, csak az elfogadható.
Ne akarjanak belőlem bohócot csinálni, se pokolfajzatot.
A világosságot keresem, nem a sötétséget.
Van, aki így fogalmaz: Egymás elviselését gyakorolják a hitetlenek éppúgy, mint a hívők. De valóban ez történik a világban? Ha igen, akkor hogyan fordulhat elő, hogy a legüldözöttebb vallás a katolikusoké? Avagy ezt tolerálják a nem vallásosak? Hogy fordulhat elő, hogy nem tiltakoznak ellene?
Mondják, hogy a vallás, az istenhit magánügy. Költői kérdésem, hogy az ateizmus miért nem magánügy?
Miért kap nagyságrenddel nagyobb nyilvánosságot az utóbbi vélemény, mint az előző? Avagy el kell ismernünk a kettős mérce valóságát?
Innen már csak egy lépés a családbeli gyerekszáj: Apa, bokszoljunk, de te ne, csak én.
Mára befogom pörös számat.
Valamiért kikívánkoztak belőlem a felgyülemlett konfliktusok.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2914325023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása