Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.06.14. 10:35 emmausz

Áldás és átok

Pietrelcinai Szent Pio imája
Jézus szent szíve, minden jónak forrása,
imádlak téged,
hiszek benned,
szeretlek téged
és bánom minden bűnömet.
Neked ajándékozom az én szegény szívemet.
Tedd alázatossá, tisztává és minden kívánságodnak megfelelővé.
Add, jóságos Jézusom, hogy én benned és te énbennem élj.
Védj meg a veszedelmekben,
vigasztalj a szenvedésben,
őrizd meg testem egészségét,
add áldásodat minden művemre
és a szent halál kegyelmét add meg nekem.
Ámen.

Ez így rendben is volna. El lehet mondani a nap bármely órájában, percében, el bármely napszakban.
Öregedvén, elkopván, sejtjeink szereptévesztése idején különösen is aktuális. Nem beszélve arról, hogy olyan kánikula tört ránk, hogy még légkondi mellett is épp elég elviselni.
Mikszáthot olvasom. Sok-sok fordulattal ír, érdekesen ír és bele-beleszól a saját hangján a történésekbe, mintegy felnézve a papírról, hogy egy-egy gondolatát megossza velünk. Egyik kisregényében (A kis prímás) akadtam erre a fanyalgó megállapítására:    
„…Rossz a magyar nyelve, sohasem pihent, mindig a fényeset piszkolja.”
Nem új a dolog. Már Jakab apostol is foglalkozik a témával. Ezt írja levelében: „A nyelv tűz, a gonoszság világa. A nyelv az a tagunk, amely egész testünket beszennyezi… A nyelvet senki emberfia nem képes megszelídíteni: az nyugtalan, gonosz, tele van halálos méreggel. Vele áldjuk az Urat és az Atyát, és vele átkozzuk az embereket, akik az Isten hasonlóságára vannak teremtve. Ugyanabból a szájból áldás és átok jön. Testvéreim, ennek nem volna szabad így lennie!” (Jak 3,6skk.)
Bizony, nem volna szabad ennek így lennie, de hát így van mind a mai napig.
Amit tehetek: befogom pörös számat.
Hátha akad követője.
***
Tegnap Antal-nap volt, Isten éltesse az öcsémet!
Ma Hedvig-nap van, Isten nyugosztalja anyai öreganyámat, és Isten éltesse unokanővéremet!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2414893952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása