Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.12.03. 06:39 emmausz

Hogyan tovább

Túl vagyok az Északnyugati átjárón.
Igen fordulatos a hosszan hömpölygő szóáradat. Folyton meglepetéseket tartogat, ez ösztökéli az olvasót a további kitartásra.
Nem úgy végződik a regény, mint ahogyan egy klasszikustól elvárná az ember, meglehetősen szertefutó gondolatok vezérlik a szereplők sorsát.
Lám, Gárdonyi abbahagyta az Egri csillagok hőseiről szóló beszámolót, mielőtt a végzet szétzilálta volna a törökök kivonulása nyomán érzett idillt. Még nem verik szét baltával Mekcseyt, nem ül börtönben Dobó és a törökök fogságában Bornemissza Gergely, és így tovább.      

Most törhetem a fejemet, hogy melyik könyvet kellene folytatni.
December végén vélhetően Vásáry újabb két kötetét kapom meg olvasásra. Addig meg csak lesz valahogyan.
A könyvmegállót elég gyakran felkeresem újabb csemegéért, de nem kívánkozom a leselejtezett szocreál kötetek olvasására. Elég volt akkor, amikor minden velük volt tele.

No, majd kitalálom a folytatást. Nem is biztos, hogy ennyit kell olvasni. Lehet, hogy inkább sétálni kellene – vagy tudja Isten, hogy mit.
Pl. vannak még magvas gondolatokkal teleírt folyóiratok is.
Vagy kifesthetnénk a konyhát.
Nem is folytatom, mert egyre vadabb gondolatok környékeznek meg.
Most pl. legjobb, ha elkezdek reggelizni, mert annak van itt az ideje.     
Csak előbb a tegnapi havazás fotóiból teszek fel még néhányat.
Szép napot mindenkinek!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5215335848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2019.12.03. 12:33:56

De igen, kell olvasni, ha érdekel és van kedved regényhez is hozzáfogni - mondom ezt én, aki már évek óta nem vettem a kezembe regényt, de semmiféle fiktív történetet elbeszélő könyvet. Viszont olvasni tényleg kell, ez meggyőződésem.

emmausz 2019.12.03. 12:52:10

Czakó Gábor szerint is kell mindennap olvasni jó irodalmat. Edzésben tartja a képzelőerőt, felfrissíti a szókincsünket, és megismertet stílusokkal. Meglepő módon H. Böll az ellenkező állásponton volt. Nem akarta, hogy bármiféle írás befolyásolja elképzeléseit, és eltérítse szóhasználatától.
Már elkezdtem egy új könyvet. Engem nem fog eltéríteni, garantálom.
süti beállítások módosítása