Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.03.01. 06:39 emmausz

Csak a szeretet

Hosszas életemben már sok mindent tapasztaltam. Korunk egyik rákfenéjéről már 1948-ban beszámolt szörnyű regényében Orwell. A kínzókamráiról elhíresült szeretetminisztérium talán elég tisztán mutatja az újbeszél hazug cinizmusát. Ennek mai megfelelője a politikailag korrekt beszéd, amely természetesen politikai okokból kifolyólag éppen olyan hazug, mint amit Orwell elénk tárt.
Ennek a PC.-halandzsának nem szabad bedőlnünk, nem szabad lepaktálni vele. Van nekünk alapvetően tisztességes nyelvünk, alapvetően tisztességes követendő példánk, aki elénk élte az Istennek tetsző utat. Krisztusnak hívják, követőit keresztényeknek.
Annak van igaza, aki szerint az életben egyedül a szeretetnek van értelme. Alighanem a megvalósításához az üdvös szegénység vezet. Aki nem pénzben gondolkodik, hanem valós értékekben, azt nem lehet megvenni kilóra. Annak nem célja az üres meggazdagodás, de célja a szolgálat, a figyelmesség, az empátia, a jóindulatú, másokra is figyelő életvitel.
Ezerévek óta ki van ez találva. Nekünk csak bele kell állni a Kinyilatkoztatás keretei adta főáramba, és lerázni magunkról a PC bagolyhuhogását.
Miért hagynánk veszni drágakövünket, a Biblia tanítását ócska álokoskodásokért.
Szeretem Gárdonyit. Az Egri csillagokban adja Dobó szájába: Nem kell nekünk a török szabadság, jó nekünk a magyar is.
Ez motoz bennem, amikor felfogom: Nem kell nekünk a PC szirénhangja, jó nekünk a Kinyilatkoztatásé.
Életünk nagyon hamar átsuhan a világban. Beszállunk, magunkhoz térünk, térülünk-fordulunk, s már vége is. Nem hiszed?
Nemde tegnap volt Újév, ma meg már márciust írunk. Két hónap sutty, elszállt.
Meghallgattam a Váli – Szabó. T. Anna beszélgetést. Sok mindenről esett szó közöttük, többek közt arról, hogy mindenki szeretne valamilyen nyomot hagyni maga után a világban. Ez emberileg érthető.
De ha már…
Azt hiszem, hogy a legfontosabb, hogy a szeretet nyomait hagyjuk magunk után a földön. Akkor elfogadható lesz teljesítményünk. A pénz éhenkórászait pedig joggal sajnálhatjuk. A föníciaiak által feltalált eszközt céllá tették, és ez a cél teljesen hamis.          

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6915498280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása