Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.04.14. 03:24 emmausz

Élet és elmélet

Előbb hallottam Böjte Csabától az életet, ezért azzal kezdem.
Elmeséli a derék szerzetes, hogy 30 évesen próbálta összehozni a dévai árvaházat.
Mivel jött a zord idő és nem volt a rendházban kályha, összedobták valahogy a pénzt, s vettek elég csempét.
A helyi kályhás, Feri bácsi mindenhová épített egyet szükség szerint. Majd kérte volna a munkája bérét. Ezért a jó testvér többször kitért előle.
Ez néhányszor eredményesen zajlott, mígnem egy alkalommal menekülése közben elé állt egy asszony azzal, hogy fia diplomát szerzett, s munkába állt, első havi fizetését felajánlotta Csaba tv-nek. Íme, a boríték, benne a pénzzel. A nő elment, Feri bácsi pedig megjelent a színen. A kályhás a szerzetes  értésére adta, hogy kész a munkával, s összegezte járandóságát.
Most Csaba testvéren volt a sor.
Átadta Feri bácsinak a borítékot, hogy ez van, ennyi a pénzük. A kályhás megszámolta az összeget, és csodálkozva mutatta, hogy a számításainak megfelelő summa lapul a kopertában.
Itt Csaba testvér itt megállt az elbeszélésben és kijelentette, hogy ha ezt az egybeesést mástól hallotta volna, nem hitte volna el neki.
Márpedig ez történt ott és akkor. 
Most jöjjön az elmélet, amelyet utóbb olvastam.
Louis Evely lelkünkre köti Az öröm útja c. kötetkéjében, hogy a keresztények jó része nagyon összeszedetten éli meg a nagyböjtöt, és sokkal kevéssé a feltámadás örömhírét. Nem hisz az isteni szeretet határtalanságában, amely elvezet pünkösd csodájához. Ennek okát abban látja, hogy nem kérünk Istentől lehetetlent, nem kérjük, hogy Istennek mutassa magát.
Pedig Istennek csak az tetszik, hogy olyat tegyen, ami tőlünk nem telik. Isten nem vehető észre, csak ha lehetetlent művel. Ezekkel a tettekkel változtatja szomorúságunkat örömre, boldogságra, ezzel mutatja meg az ő békéjét.

Ha Csaba testvér élettörténetében számos lehetetlenséget fedezhetünk fel, érdemes saját életünk csodáit is feljegyeznünk, hogy mindig emlékezzünk arra: Istennek semmi sem lehetetlen, és segít nekünk megélni a belőle fakadó örömöt, békét és boldogságot.
Most éppen ennek jött el az ideje.
Fektessük fel tehát a lehetetlenségek teljesüléséről szóló naplónkat, s figyeljünk.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7115610998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása