Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.04.23. 03:04 emmausz

Kéretlen közjáték

De hüüüje uicc vooot… – mondta a ló, aminek leharapták a fél pofáját.
Tegnap hajnalban történt, hogy bekapcsolom a számítógépet. Megjelenik a szokásos abrázolatok helyett egy Nagy piros A-betű, amely az American szót iniciálja, s mellé egy ismételten sípoló hang. Mindkettő vészjóslónak bizonyult. Kínált F1-et, F2-t, ezeket megnyomva bootolást így meg úgy, tápfeszültséget meg miegymást angolul vagy franciául, vagy németül, vagy kínaiul.  Egyiket se választottam, gyorsan kikapcsoltam a gépet. Az újabb próbálkozás ugyanerre az eredményre vezetett. Még néhány meddő kísérlet után felhagytam a további próbálkozásokkal.
Átcikáztak a fejemen a következők.
Nincstelenül jöttem a világra, úgy is fogok távozni. Ahogy kopok, kophat a számítógépem is.
Előbb-utóbb faképnél hagy ellopva felpakolt anyagaimat. Talán már el is következett a pillanat. Nézzük, mit kellene tennem?
Elvinni a gépet szervizbe,
felhívni fiunkat, hogy életet tudna-e lehelni a gépbe.
Ha eljön, a billentyűzetet fertőtleníteni kell, letakarni nylonfóliával, hogy azon át nyomogassa, amit kell. A művelet után kidobni a fóliát (koronavírus!).
Távolról is irányíthat elvileg, ha whatsapp-on mutatjuk neki a képernyő kijelzéseit.
Mi tagadás, ezek a megoldási meggondolások meglehetősen komplikáltaknak tűntek.
A hajnali óra csendjében az olvasót szoktam mondani különféle intenciókra. Ám az odafigyelésbe nagyon bezavar a számítógép ismertlen betegsége. Azért még is kitartok úgy, ahogy tőlem telik, majd felajánlom az égieknek, ha úgy tetszik, vége egy korszaknak az életemben (volt már ilyen), hiszen van élet a számítógépen kívül is.
Mindenesetre segítségüket is kérem.  
Aztán egy utolsó kísérletre visszatérek a géphez, hátha csak pillanatnyi rosszullét miatt nem indult el a masina.
De nem. Nem jobb a helyzet, hacsak nem az az izé…
Igen. Most állandóan azt írja, hogy nyomjon meg egy billentyűt. Hát nyomom én, de ahányszor nyomom, újra kiírja. Ekkor nyomok egy entert…
…és láss csodát.
A gép abbahagyja a cirkuszozást, igazodik a korábbi rutinokhoz. Engedelmesen jeleníti meg sorra a szokásos képernyőképeket, majd indulási helyzetbe teszi magát. 
Én meg élek az én rutinommal s felpakolom a napi elképzelt adagot.
Hátha segít valakinek valamiben.
***
Hallgatok egy missziós orvosnőt, aki Afrikába tér vissza rendszeresen dolgozni és az ottaniakkal feltöltődni. Érdekes gondolatokat oszt meg, amiből a nekem legtöbbet mondót ideírom. A fehér doktornőnek mondja az egyik helybeli: Nektek óráitok vannak, nekünk meg időnk.
***
Stílusos lesz ezek után, ha a Luba-mise (Kongói Dem. K.) Sanctusát szánom a mai nap szép zenéjeként.meghallgatni    
https://www.youtube.com/watch?v=xG4kcf_1DgE

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9415633508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása