Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.05.01. 04:06 emmausz

Május 1. Munka és munkás Szent József ünnepe, ma Olaszországot Mária oltalma alá helyezik.

Olvasom a Szeretetláng c. lelki naplót. Benne vastagon szedve 1964. március 12-én egy igen kemény beszéd. Ide másolom, magamban hordott kérdőjelekkel. Jézus: „»A nehéz idők elérkezése előtt készüljetek fel újra erős elhatározással arra a hivatásra, amelyre meghívtalak. Ne unott, közömbös tétlenségben éljetek! Mert most készül a nagy vihar, melynek sodra elviszi a tétlenségben elmerülő közömbösöket. Az árral szemben csak az igazán elhivatott lelkek maradnak meg. A nagy veszély, melyet felétek indít a sátáni hatalom, az Én kezem felemelése által indul el. Adjátok tovább figyelmeztető szavaimat, jusson el minden papi lélekhez! Rázzon fel benneteket előre figyelmeztető szavam és szigorú kérésem!« Amint az Úr beszélt, kimondhatatlan szigorral hallatta szavait. Utána is alig tudtam mozdulni.” Mire gondolhatott. A zsinatra következő szabadosságra? Igen. Talán. Sok hivatáselhagyásról írnak az akkori krónikák.
Délután Az öröm útja kötetből (papoknak készült): „Ne várjatok az imádsággal addig, amíg az majd tetszik nektek. Csak arra gondoljatok, hogy Őneki tetszik. El is várja… Áldozzatok, nem azért, mert megjött a gusztusotok hozzá, hanem mert Ő akar táplálni minket.”
***
Szegény koronában gazdagok
Gazdag koronában szegények
Gazdag koronában gazdagok
Szegény koronában szegények
Azonban:
Koronát tekintve mindenki egyenlő
***
Belső hallásomban úgyszólván egész nap szól a zene. Mégpedig általában jól azonosítható dallam, de nem mindig. Újabban hallok egy-egy dallamfoszlányt is ostinato módon gépszerűen ismétlődve.
Biztos, hogy nem figyelek minden belső rezdülésemre tudatosan, mégis megpróbálom összeszedni azokat a zenéket, amelyek reggeltől estig élnek bennem. 
Reggel néhány Shadow’s melódia jön fel, ahogy a magnófelvételen következtek. 
Rimszkij Korszakov, A dongó
Presley, Marie's the Name
…operettrészlet
Kicsiny a hordócska
egy dallamfoszlány
Összegyűltek, összegyűltek az izsapi lányok…
Áldjad ember e nagy jódat.
Mozart szonáta
Beethoven VI. szimfónia eleje
Kovács Kati, Úgy, mint rég…
Jól érzem magam, minden rendben van, csak a zsebpénz lenne több
Beatles, Rock and roll music
zenekari szám a 60-as évekből
Presley, Blue Suede Shoes, egyik Presley-szám havja elő a többit. Nem részletezem.
Delhusa Jon: Karolina
The Shadows: The Quartermaster’s story
The Hurricanes zenekari szám
Beethoven VII. szimfónia II. tétel részlete
egy éppen hallott reklámzene hangfoszlányai
induló. amelyet az orosz zenészszázad fújt Pápán anno dacumál a laktanyában
István, a király Koppány feleségének dala részlete

Kumbaya
egy el. orgonás szám, ami a Szalay-tánciskolából szűrődött ki hatvanas években
Egy gregorián antifona: Felragyog immáron békességes napja Isten irgalmának.
Illés: Volt egyszer egy lány
hangfoszlányok
Edith Piaf sanzonja
***
Legyen mára egy Kodály mű, melyet  master 17 évesen komponált. Stabat Mater dolorosa, itt stílszerűen olaszok énekelik. Ma ajánlják országukat Mária oltalmába. https://www.youtube.com/watch?v=dGI0JffvV3I

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6015651980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása