Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.05.04. 04:03 emmausz

Halmozzuk az infókat

Egy információt megküld a FB, majd valaki utánam hajítja messengeren, lám csodát, megjelenik emailjeim között, majd közösségi oldalamon, majd újra felfedezi valaki és újra rám küldi.
Karinthy Adyt parodizálva jegyezi meg: „Hát maga megbolondult, hát maga megbolondult, hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?” 
Hol van már a remekbe szabott poéta, aki csak kétszer mondta meg, kétszer mondta meg. Ma tízszer, hússzor mondják meg, közlik, gyötrik azt, aki hajlandó a virtuális mezőn infók után turkálni. Eladdig mondogatják, amíg az elveszett gyerek el nem éri a nagyszülői kort (vö. még HOAX-ok). A beteg régen felépült, más esetben elhunyt. Akinek a pénzt kezdték gyűjteni, már trafikot nyitott…
Ezeket tapasztalva jogos volna a kérdés: Hát mi már megbolondultunk, hát mi már megbolondultunk, hogy mindent százszor mondunk százszor szajkózunk?!
***
Jót derültem azon, amit Koch Sándor virológus említ önéletírásában, amikor arról ír, hogy irodafalán a feszület, s az ateisták számon kérik, hogy miért van az ott, ő azt válaszolja, hogy nekem egyetlen főnököm van, ő. Mire kollégája: „Kokk elvtárs, nem jól látja!”
A CNN riportot készít Kovács Zoltánnal, aki hiába érvel logikusan, a riporter, ha nem is szó szerint, de a lényeget tekintve: Kovax elvtárs, nem jól látja! 
Varga Judit miniszerasszonyt is interjúvolja egy bécsi bácsi. Utóbbi összehord hetet-havat, Varga Judit meg helyre rakja, fellebbentve a fátylat a szemenszedett hazugságokra. Bécsi bácsit ez mintha nem érdekelné, sőt mintha azt sugallná: Farga elvtársnő, nem jól látja!
Lefordíthatja a kormányoldal intézkedéseit angolra, németre, akármire, a globalisták egyre azt mantrázzák, no de a jogállamiság, no de a sajtószabadság, no de az enopékú… magyar kormány, nem jól látja!
Hát szabadítsák ki Táncsicsot, ha nincs más bajuk.
***
Van nekem egy csinos sapkám, benne hordom a fejemet, ha fúj a szél, merthogy lehajtható hátul fültől fülig. Egy alkalommal turiban járva a fejembe csaptam brahiból. Tücsi azonnal megvette. Nem bántam meg. Sildje szarvasbőr, a többi erős sűrű textil. Felirata is van, amit sokáig nem tudtam megfejteni. Segítségemre jött a belső jelzés: Sky Lippikset. Ez finn. Nagyjából sapkabolt jelentésű.   
Utóbb addig gyötörtem a google-t, míg színt nem vallott. Ez egy volt finn építőipari cég (Petoka)reklámsapkája, amely cég tíz éve csődbement, mert egy műút építése során tízezer köbméter építési törmeléket rakott az alapba.  Megrendült iránta a bizalom, elfogyott a levegő körülöttük. Van ez így.
A sapkájukról viszont semmi rosszat nem tudok mondani. 
***
Még egy Händel-témát dobok be zenének. Aztán, ígérem, békén hagyom a monumentális szerzőt.
A Makkabeus Júdás c. opera kórusára esett választásom, mert olyan nyíltszívű jó zene.
https://www.youtube.com/watch?v=8p1BedwyFKY
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7215658398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása