Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.05.18. 03:41 emmausz

Meghasonlott a világ

Ma gyakran minősítik fundamentalizmusnak, ha valakinek az Egyház Krédója szerinti tiszta hite van. A relativizmus ugyanakkor az egyetlen elfogadható megatartásnak tűnik a mai elvárások szerint. A relativizmus viszont abban áll, hogy az ember hagyja magát ide-oda rángatni és »minden ideológiai széltől sodortatni«. Egy olyan relativizmus diktatúrája felé megyünk, amely semmit sem ismer el bizonyosságként, és végső kritériumnak semmi mást nem tart, mint saját egóját és saját vágyait.” (Joseph Ratzinger 2005. ápr. 8. homília) In XVI. Benedek és R. Sarah: Szívünk mélyéből c. kötet SZIT. 2020.
Felütésnek ez olyan komoly és tekintéllyel rendelkező gondolat, hogy itt a posztot nyugodtan abba is hagyhatnám. Ám adódik, hogy világunk ideológiailag meghasonlott.
Egyrészt vannak kreacionisták másrészt vannak evolucionisták.
Vannak szuverén államban gondolkodók és vannak globalisták.
Vannak istenhívők és vannak mammonhívők.
Vannak kizsákmányoltak és vannak kizsákmányolók.
Vannak békességszerzők és vannak békétlenséggerjesztők.
Vannak társadalomépítők és vannak társadalomrombolók.
Vannak őszintén fogalmazók és vannak political correct halandzsázók.
Vannak a politikai életben nyílt sisakosok és vannak hazudozók.
Vannak egységteremtők és vannak a káoszteremtésben érdekeltek.
Vannak munkából megélni akarók, és vannak nyerészkedők.
Vannak éhező-szomjazó milliárdok és vannak dúsgazdag százak.
Vannak értékteremtők és vannak zavarosban halászók.
Vannak ártatlan áldoztatok és vannak fegyverrel fenyegetők.
Vannak ártatlan szenvedők és vannak markukba röhögők.
Egyszer eldől a harc a két tábor között, de addig ide-oda tolódnak a frontvonalak.
Nagyon romantikus ez az angyalok és ördögök páros, mégis megkérdezem:
Nem unalmas már egy kicsit?
***
Zene? Hm. Brahms 6. magyar táncát L. Bernsteinnel egykor élmény volt hallgatni. Táncolva vezényelte tévésorozatában. De mivel vele csak kóstolót találtam a youtube-on, más interpretálást választottam. Ez is jó megjelenítés. Vezényel: Nikolaus Harnoncourt.
https://www.youtube.com/watch?v=cgnKpPL0hzk

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4115704488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása