Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.10.15. 02:19 emmausz

Otthonketrec

Czakó Gábor kezdeményezte, hogy gyűjtsük össze a megy ige szinonimáit. Több mint ezerféleképpen fejezi ki a magyar tágabb értelemben azt, hogy megy. Magam is kb. száz leleménnyel hozzájárultam az anyaghoz.
Azon kezdtem törni a fejemet, hogy az immár fél éve tartó többé-kevésbé önkéntes bezártság alatt mikkel foglalkoztunk. Érdemes volna összegyűjteni a lehetséges és érdemes, vagy kevésbé érdemes otthon végezhető tevékenységeket, hogy nagyobb választék álljon rendelkezésünkre, a – ki tudja, még meddig tartó – vesztegzár idejére.    
Vannak napi rutinok: ágyazás, tisztálkodás, öltözés, reggeli, ebédfőzés, takarítás, hírek meghallgatása, ebéd, uzsonna, vacsora, elmélkedés.
Ritkábban: mosás, mosogatás géppel, kávéfőzés, vásárlás, porszívózás, szemét lehordása, teregetés, pakolás, vasalás, tévézés, okos telefon piszkálása, könyvolvasás, rádiózás, háttérrádiózás is, telefonhívások kezdeményezése, fogadása.
Ritkábban: szűk körben vendégvárás. Még ritkábban: unokákra vigyázás. A meghallgatásuk, nekik meseolvasás, rajzoltatás, etetés, itatás.
Séta.
Fotózás, döfönye, kreatívkodás – nálunk feleség: filc munkák készítése, új ötletek merítése a FB kifogyhatatlan kreatív ötleteiből.
Ha már tévé. Sorozatok nézése futball-meccsek nézése orrvérzésig, a hírek napi ötszöri végignézése.
Keresztrejtvény, pasziánsz, jigsaw puzzle kirakása, mahjong, szörfözés az interneten, a FB-on, virtuális kapcsolattartás különféle módjai, lájkolás, hozzászólás írása, e-mail-ek, messenger, whats app. Otthon végezhető javítások, barkácsolás, képfestés, grafikák készítése, agyagszobrocskák készítése, torna, célzott zenehallgatás, bármiféle művészkedés. Különféle használati tárgyak rendelése interneten.
Ami jobb: személyesség, társalkodás, mindenféle interakció, figyelmességek, egymáshoz fordulás, egymás meghallgatása. Kártyázás, társasjátékok.
Első közelítésben talán elég is ennyi, de azért csak ennyi, hogy mindenki kibontakozhasson, aki hozzá tud tenni a felsoroltakhoz. Sokkal tarkább a paletta.
Érdemes folytatni a felsorolást.  
***
Zene.
Egy érdekes elképzelés az alig vezénylés elégségességére. Ferencsik dirigálja a Tritsch-tratsch polkát.
https://indavideo.hu/video/Strauss_Tere-fere_polka_-_Ferencsik

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2216239680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása